Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd: Ekstremisti produžena ruka SNS-a

Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd ocenila je danas da su ekstremisti postali „produžena ruka“ vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) koja ih, kako se tvrdi „koristi za obračune sa političkim neistomišljenicma“.

„Umesto snažnog obračuna sa ekstremističkim grupama koje ugrožavaju bezbednost, prete i pozivaju na nasilje i smrt javnih ličnosti koje kritički govore o vlasti, država odbacuje prijave, pušta na slobodu i ignoriše pretnje“, navodi se u saopštenju.

Ta organizacija je u saopštenju navela i da država „time poručuje da toleriše i opravdava njihove postupke“ uz ocenu da „ono što povezuje sve ove slučajeve (ekstremiozma) jeste njihova direktna ili posredna povezanost sa vladajućom partijom“.

„Zahtevamo od institucija sistema, policije i pravosudja ozbiljan odgovor na ovakve pojave, a ne relativizovanje, razvodnjavanje, prebacivanje odgovornosti, ublažavanje i ignorisanje ovakvih pojava“, dodaje se u saopštenju.

Inicijativa je pozvala političke i aktivističke organizacije, kao i medije, njihova udruženja i gradjane da se javno usprotive „ovakvoj praksi vlasti da ekstremne elemente koje kontroliše, koristi kao sredstvo za obračunavanje sa neistomišljenicima“

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar