Izložba 'Cenzurisane istine' ispred Galerije Progres

Levica Srbije organizovala je uličnu izložbu „Cenzurisane istine“ u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu, kao odgovor na postavku „Necenzurisane laži“ Srpske napredne stranke u Galeriji Progres u toj ulici.

Po rečima lidera stranke Borislava Stefanovića, izložba na sažet način pokazuje sve laži i obmane režima Aleksandra Vučića.

„Materijala ima i previše, a ovo što smo danas izložili sakupili smo za par sati“, rekao je Stefanović i dodao da su tim neispunjenim obećanjima, najavama boljeg života, narušavanjem institucija, aferama, lažima, „pridodate i nove“, iz ekspozea mandatara Aleksandra Vučića.

Po njegovim rečima, izložba kroz tekstove „Tortuta u Juri, radnicima premaju pelene“ i fotografijama prikazuje na „najizoštreniji način“ kako se „srozava“ životni standard gradjana dok se o boljem životu lažna.

Izložba je, rekao je Stefanović, organizovana na ulici, ispred same Galerije Progres, pošto druge galerije i kafei nisu smeli da ustupe prostor za to, u strahu od reakcije vlasti.

„Izložbom na ulici činimo vidljivijom drugačiju politiku odmah pored agresivne propagandne postavke stranke Aleksandra Vučića“, rekao je Stefanović.

Ocenio je da je vlast izložbom „Necenzurisana istina“ učinila sebi „medvedju uslugu“ jer gradjani mogu na jednom mestu da pročitaju sve kritike vlasti.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar