Izveštaj Klipinga: Vučić najzastupljeniji u medijima, Preletačevića skoro da nema nigde

Aleksandar Vučić i dalje je najzastupljeniji u programima elektronskih medija, ali je njegov „udeo“ u ukupnoj minutaži znatno opao u odnosu na period pre zvaničnog proglašenja kandidata za predsednika Srbije.

Prema rezultatima Agencije za praćenje i analizu medija Kliping, Vučićeva zastupljenost je oko 26 odsto, a najmanje prostora „zauzima“ Luka Maksimović, alias Ljubisa Preletačević Beli – 4,23 odsto.

„Mediji su najmanje izveštavali o predizbornim aktivnostima Saše Radulovića, koji je dobio 5,84 odsto vremena, kao i Luke Maksimovića, odnosno Ljubiše Preletačevića Belog sa 4,23 odsto prostora“, ističe Ilija Vučević iz Klipinga.

Kako se navodi, drugoplasirani Saša Janković ima 9,97 odsto vremena, dok se minutaža većine preostalih kandidata kreće između šest i 8,5 odsto.

Analiza Klipinga pokazala je da su predsednički kandidati najravnopravniji tretman, kada su u pitanju afirmativni prilozi, imali na javnim servisima Srbije i Vojvodine.

Na TV Pink je zabeleženo duže trajanje kritičkih od afirmativnih priloga o kandidatima Saši Jankoviću i Vuku Jeremiću, dok je TV N1 posvetila znatan prostor kritičkim objavama o Aleksandru Vučiću, zaključuje se u analizi agencije Kliping.

Inače, analizom su obuhvaćene centralne informativne emisije na kanalima RTS1, TV Pink, TV B92, TV Prva, TV Happy, RTV1 i TV N1 u periodu od 13. do 19. marta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Aleksandar VučićLjubiša Preletačević Beli
Komentari (0)
Dodaj komentar