'Jedan od pet miliona' podržao Zahtev za promenu uredjivačke politike RTS-a

Udruženje „Jedan od pet miliona“ podržalo je danas Zahtev za promenu uredjivačke politike Radio-televizije Srbije, koji je potpisalo više od 140 pripadnika akademske zajednice Srbije.

Taj dokument predat je danas RTS-u, saopštio je novinarima naučni savetnik Instituta za fiziku Slobodan Prvanović.

Dokumentom, izmedju ostalog, zahteva se da RTS na svom prvom programu, u udarnom terminu, emituje novu emisiju koja će na „objektivan način razmatrati sve afere: od afera Krušik, Jovanjica, Beograda na vodi, rušenja u Savamali, rampe u Doljevcima, tetke iz Kanade, plagiranih i falsifikovanih diploma i doktorata i ekološke katastrofe, pa do afera ‘Djilasovih miliona’ i odnosa Boška Obradovića prema ljotićevoj ideologiji, ali i sve druge postojeće i buduće afere koje se pre svega vezuju za stranke na vlasti, ali i za one u opoziciji“.

Prvanović je pozvao sve političke stranke u Srbije da se izjasne o zahtevu i dodao da će stranke koje se ne budu izjasnile smatrati da su protiv.

U saopštenju „Jedan od pet miliona“ navodi se da su slobodni mediji „nužno orudje demokratije“ i podsetilo da je na većini protesta koje je organizovalo to udruženje isticana važnost objektivnog izveštavanja.

„Sa više desetina hiljada gradjana ispred zgrade RTS pozivali smo zaposlene na objektivno i savesno novinarstvo. Zajedno sa gradjanima smo lepili nalepnice, dobijali batine u zgradi RTS-a, krečili ulazna vrata u RTS u PINK boju nakon čega smo dobili krivične prijave od Dragana Bujoševića“, dodaje se u saopštenju.

Podržali su predlog nove emisije i pozvali „sve savesne“ novinare RTS-a da se odazovu pozivu profesora i stanu u odbranu svoje profesije.

Ranije danas taj zahtev je podržala Inicijativa „Ne davimo Beograd“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar