Jedan od pet miliona večeras kuca na vrata predsedništva

Gradjanski protest „Jedan od pet miliona“ počeo je večeras u centru Beograda, a kako je najavljeno, posle protestne šetnje učesnici će „kucati“ na vrata predsedništva Srbije, u simboličnoj akciji „oslobadjanja institucija“.

„Ove subote kucaćemo na vrata zgrade predsedništva. Kucali smo na vrata Rektorata pre nego što smo ga oslobodili, kucali smo na vrata Radio televizije Srbije, kucali smo i na vrata Skupštine“, poručio je organizator u pozivu na protest.

Kako se naveli, u ovom 58. po redu protestu, „nastavljaju da oslobadjaju institucije kucanjem“.

Prilikom nedavnog „kucanja“ na vrata Skupštine Srbije došlo je do žestog guranja učesnika protesta sa obezbedjenjem, ali su oni ipak uspeli da se popnu stepenicama i dodju do ulaza, gde su se kraće zadržali.

Do većeg incidenta je došlo prošle godine kada su učesnici protesta nameravali da ostave ispred ulaza u predsedništvo zahteve za fer izbore, ali je obezbedjenje grubo intervenisalo.

Jedan od organizatora protesta Srdjan Marković je kasnije saopštio, pokazujući modrice, da je tada povredjen i da je zatražio pomoć u Urgentnom centru.

Protestna šetnja večeras počinje sa platoa kod Filozogskog fakulteta, prema zgadi Radi televizije Srbje do predsedništva.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar