Jeremić: Hitno povući zakon o neslobodi veroispovesti u Crnoj Gori

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da je neophodno hitno povući Predlog zakona o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori kojim se, kako je ocenio gaze ljudska prava, poništava identitet Srba u Crnoj Gori i otima imovina Srpske pravoslavne crkve.

On je u pisanoj izjavi naveo da se crnogorska vlast sprema da donese nešto što nije ni zakon o slobodi niti zakon o veroispovesti.

„Nameru da ovo sprovode u delo ima režim Mila Djukanovića, koji je u prisnom zagrljaju sa Aleksandrom Vučićem, sa kojim deli savetnike, poslovne partnere i finansijske interese. Dok Vučić iz udobnosti svog beogradskog minderluka obećava svetlu budućnost za svekoliko srpstvo, nema ni reči zamerke za ono što radi njegov partner u Crnoj Gori“, naveo je Jeremić.

Kako je dodao, jasno je da oni neguju identičan odnos nepoštovanja prema ljudskim pravima, imovini koja im ne pripada i identitetu koji im nije po volji.

„Vučiću, kao i Djukanoviću, sasvim je prirodno da se donose zakoni, a da se ne pitaju za mišljenje i stav oni kojih se ti zakoni najviše tiču“, rekao je Jeremić.

On je kazao da se zakon svakako tiče i najveće verske zajednice u Crnoj Gori – Srpske pravoslavne crkve.

„Ako postoji bar jedna stvar za koju bi Aleksandar Vučić valjalo da bude spreman da nacionalni interes stavi ispred ličnog, trebalo bi da u ovom slučaju potisne u drugi plan svoje lukrativne odnose sa Djukanovićem. Ako to ne učini, jasno je da otvara vrata identičnom scenariju na Kosovu i Metohiji“, naveo je Jeremić.

Narodna stranka poziva vlast u Crnoj Gori da povuče taj diskriminatorski zakon iz procedure, a sve kojih se taj zakon tiče na uzdržanost i smirivanje tenzija.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar