Jeremić pozvao Obrenovčane da glasaju za Djilasa

Narodna stranka počela je danas kampanju za izbore za Skupštinu Beograda u Obrenovcu, a predsednik te stranke Vuk Jeremić je pozvao birače da glasaju za listu čiji je kandidat za gradonačelnika Beograda bivši gradonačelnik Dragan Djilas.

On je kazao da je to najjača i najveća opoziciona lista i da je čini tim „stručnih ljudi koji su se dokazali u svojim profesijama“, a da Djilas ima iskustva u vodjenju glavnog grada.

Jeremić je rekao da se Narodna stranka zalaže za decentralizaciju na nivou cele Srbije i to tako da gradjani na lokalnom nivou odlučuju kako se raspolaže i upravlja njihovim novcem.

„Za porez koji lokalno plaćaju, trebalo bi da imaju prava da direktno odlučuju kako će biti utrošen. Jedan od primera su lokalne takse, uključujući i ekološku. Gradjani Obrenovca su po ekološkim problemima na mnogo većem udaru od stanovnika drugih delova grada, i oni bi trebalo da odlučuju kako će ta oblast biti uredjena“, rekao je Jeremić.

On je rekao da time što je partija ne čijem je čelu odlučila da kampanju počne u Obrenovcu, pokazala koliko tu opštinu smatra važnim delom Beograda.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (1)
Dodaj komentar
  • dardanela

    A ako je gospodin Đilas bio tako dobar – ZAŠTO ga nisu opet izabrali „onomade“ ????