Jovanović: Nisam razgovarao s Vučićem o vladi

Lider Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je danas da nije razgovarao s liderom Srpske napredne stranke Aleksandrom Vučićem o ulasku u buduću vladu.

„Nikada nisam razgovarao sa Vučićem o vladi. Mislim da bi bilo nepristojno i pogrešno da ja odgovaram umesto njega o karakteru buduće vlade i politici koju će voditi“, rekao je Jovanović konferenciji za novinare.

Na pitanje novinara da li je spreman da s Vučićem razgovara o ulasku u vladu, ako ga pozove, Jovanović je rekao da će razgovarati s njim kao i sa svima.

„U tom razgovoru ni prva ni jedina tema neće biti moje mesto u njegovoj vladi, jer ja na taj način ne doživljavam politiku“, rekao je Jovanović i dodao da njega pre svega interesuje šta će biti Srbijom za šest meseci, kada se spuste izborne tenzije.

Kako je rekao, Vladu pravi Vučić i on odlučuje o tome ko će biti deo nje.

Jovanović je rekao da će na njega moći da računa svako, pa i Vučić, u onoj meri u kojoj je koristan za Srbiju.

„Ako bude razgovora sa Vučićem, reći ću o čemu smo razgovarali i sa strankom ću doneti jasne odluke“, rekao je Jovanović.

On je istakao i da nema nikakvih ozbiljnih nesporazuma u koaliciji koju ta stranka ima sa Socijaldemokratskom stranka (SDS) i Ligom socijaldemokrata Vojvodine i da o pravcima budućeg delovanja treba da razgovaraju na sastancima, a ne da jedni drugima šalju poruke preko konferencija za novinare.
 
Jovanović je rekao i da je u kontaktu sa predsednikom SDS-a Borisom Tadićem i da on, kao što je i sam rekao, zna njegov stav o učešću LDP-a u Vučićevoj vladi.

Lider LDP-a je rekao da ne želi da formira samostalni poslanički klub u Skupštini Srbije i da imaju dogovor sa SDS-om o zajedničkom delovanju u parlamentu.

„Sve što uradimo biće rezultat dogovora“, rekao je on.

Jovanović je rekao je rekao da niko u stranci sada ne razmišlja o predsedničkim izborima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar