Jovanović: Srbima potrebno reći istinu – Kosovo je zauvek otišlo

Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je danas da je Srbima potrebno reći istinu – „da je Kosovo zauvek otišlo“.

„To je istina – tužna, tragična, ali istina koju dugujemo da kažemo Srbima. Ni tada, kao ni danas, nismo odustajali od vere da su drugačije veze Kosova i Srbije ne samo moguće, nego i neumitne“, rekao je Jovanović, a navodi se u soapštenju.

On je dodao da budućnost Srbije ne sme biti talac ružne slike prošlosti.

„Ne smemo, u ime praznih reči o demokratiji i promenama, podržavati one koji su za demokratiju samo kada ona odgovara Srbima i promene samo kada one vode u ono što je nekada već pogrešno bilo“, navodi se u saopštenju.

Jovanović je dodao da već 10 godina Kosovo živi svoj zacrtani put, jer to više nije „zemlja kakva je u krvi nastajala pre deceniju ili dve“, a da je Srbija ostala ista, „i dalje nespremna da se suoči sa svojom ulogom u tom tragičnom gubitku koju je generacija političara, koji se još uvek bore za vlast, ostavila novim generacijama koje tek dolaze“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (6)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Od kad izgubi glavu narko-trafikant Dusan Spasojevic Siptar, za Cedu Kosovo ne postoji. Cedo, shvati vec jednom, Disan Spasojevic njije bio Albanac, to mu je bio samo nadimak! A za zuto se mozes snaci i kod Haradinaja.

  • ANDREJ

    Ne vredi se zavaravati lepim snovima.Istina je na zalost svih nas,takva kako Jovanovic rece.Zaista je potrebno da se novim generacijama koje neumitno dolaze,ostave rascisceni racuni.Zatrpavanje problema u pepeo,nikada nisu doneli nista dobro.Nije izdajnik onaj ko kaze istinu u oci,vec onaj,ko istinu sakriva od ociju javnosti.!!!

  • tomislav

    jovanovicu zao mi je sto ti ovo ne mogu da Kazem u oci ti nisi srbin ti si judassssssssss izdajica i ako je to tacno sto kazes ja to nebih nikada rekao jovanovicu seti se ona 4 magicna slova SSSS pa ces sve razumeti kada te vidim na tv ili procitam ponesto o tebi odma mi se povraca.

  • rale

    meni stvarno nije jasno sta ovaj trazi u novinama i ko to uopste objavljuje o ovom izdajniku i kriminalcu.

  • Ranko

    to nije istina istina je da je kosovo momentalno okupirano od strane Albanaca ali ponajvise od USA to vidimo iz ogromene kaserne u Urosevcu i kad tad treba ta oslobodimo nasu teritoriju a ne da sepredajemo kao sto nasa uvlakusa pretstavlja

  • Nikola

    Srecom sto se ti nepitas, dao bi ka kilo kokaina