Jovanović: Zorana Mihajlović odmah da podnese ostavku zbog niškog aerodroma

Potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović pozvao je ministarku saobraćaja i infrastrukture Zoranu Mihajlović da podnese ostavku jer je iznela netačne podatke o neophodnim ulaganjima u niški aerodrom „Konstantin Veliki“ i jer tvrdi da preuzimanje tog aerodroma nema veze sa koncesijom beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“.

„Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i pomoćnik Zorane Mihajlović su, medjutim, potvrdili da je deo beogradske koncesije sputavanje razvoja ‘Konstantina Velikog’ i aerodroma ‘Morava’ i ‘Ponikve'“, naveo je Jovanović u pisanoj izjavi.

Jovanović je dodao i da je struka demantovala brojeve koje je iznela Zorana Mihajlović o neophodnim investicijama u aerodrom.

„Najčasnije bi bilo da Zorana Mihajlović momentalno podnese ostavku“, naveo je Jovanović.

Jovanović je istakao da će lokalni odbor Narodne stranke u Nišu učestvovati na sutrašnjem protestu „Ne damo niški aerodrom“.

„Narodna stranka bezrezervno podržava protest Nišlija, koji se s pravom bore da ‘Konstantin Veliki’ ostane u njihovom vlasništvu. Besmisleno je Nišu oduzimati aerodrom, koji upravo kao lokalno javno preduzeće beleži rekordan rast i poslovni uspeh“, naveo je Jovanović.

Jovanović je dodao da je licemerno da se oni, koji su predali beogradski odbor stranom koncesionaru, sada predstavljaju kao Bogom dani da upravljaju niškim aerodromom.

„Ipak, najtužnija činjenica je to što republička vlada želi da preuzme niški aerodrom ne da bi ga razvijala, nego da bi usporavala njegov razvoj“, naveo je Jovanović.

Izvršni odbor Narodne stranke pozvao je danas svoje članove i simpatizere da učestvuju na sutrašnjem protestu u Nišu, koji će početi na Trgu kralja Milana u 18 časova, zbog najave Vlade Srbije da će preuzeti aerodrom „Konstantin Veliki“.

Na vanrednoj sednici tog odbora, održanoj u Nišu u proširenom sastavu, ocenjeno je da je nedopustivo da se sputava razvoj niškog aerodroma, a time i celog Niša, za račun ostvarivanja većeg profita stranog koncesionara beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“.

„Vlast iz Beograda nameće Nišlijama odluku o pitanju od opšteg interesa, kao što je budući status niškog aerodroma, u procesu iz kojeg su isključeni stručna javnost, politički predstavnici gradjana i mediji. To ceo proces čini nedovoljno transparentnim i izaziva opravdanu sumnju u korupciju i ostvarivanje lične materijalne koristi nekih aktera“, ocenjeno je u saopštenju.

Narodna stranka je, takodje, osudila „neprimeren rečnik“ predstavnika vlasti kojim su komentarisali nezadovoljstvo gradjana Niša.

„Potcenjivačkim odnosom prema gradjanima Niša, nazivajući njihove proteste ‘tupavim’ jer su u velikom broju iskazali zabrinutost za zaštitu javnog dobra, pokazuje se ne samo nedostatak političke kulture i civilizovanih manira, nego i odsustvo domaćeg vaspitanja“, navodi se u saopštenju

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar