Jugović: Stav o Republici Srpskoj, a ne fotografija

Kandidat za predsednika Srbije Bratislav Jugović pozvao je danas sve predsedničke kandidate da tokom predizborne kampanje iznesu svoj stav o Republici Srpskoj.

„Svi predsednički kandidati imaju obavezu da se odrede prema Republici Srpskoj“, naveo je Jugović u autorskom tekstu na portalu Komentar-pres (www.komentarpress.net).

Komentarišući to što se predsednički kandidat Vuk Jeremić slikao sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom na proslavi Dana RS, Jugović je rekao da je korisno fotografisati se sa Dodikom, ali je nezgodno biti uz Dodika do kraja.

„Odnos prema Dodiku i njegovoj politici ne iskazuje se uvežbanim osmehom na zajedničkoj fotografiji, već jasnim i nedvosmislenim stavom  –  da li je Banjaluka grad u BiH ili je Banjaluka grad u Srbiji“, rekao je Jugović.

Prema njegovim rečima, samo će Srbija u kojoj su Banjaluka i Beograd gradovi jedne iste države nedvosmisleno biti lider u regionu.

„Samo ovakva Srbija za koju se zalažem može da ispravi Jeremićevu nagodbu da umesto UN, propala Evropska unija preuzme odgovornost za bezbednost Srba i nealbanskog stanovništva na Kosovu i Metohiji što je značajno oslabilo položaj Srba na Kosovu i Metohiji“, rekao je Jugović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar