Karadžić osuđen na doživotni zatvor (video)

Žalbeno veće Mehanizma u Hagu danas je pravosnažno osudilo na doživotni zatvor prvog predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića zbog genocida u Srebrenici i zločina prtiv čovečnosti, kršenja zakona i običaja ratovanja.

Ovom odlukom preinačena je prvostepena presuda Tribunala u Hagu kojom je u martu 2016. godfina bio osuđen na 40 godina.

„Žalbeno veće je saglasno sa Tužilaštvom da je kazna od neadekvatna s obzirom na težinu Karadžićevih krivičnih dela, kao i da je kazna pretresnog veća nerazumna i nepravična“, rekao je u oblazloženju odluke predsednik Žalbenog veća sudija Van Josen iz Danske.

On je dodao da je pretresno veće je pogrešilo kada je izreklo kaznu od 40 godina.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Radovan Karadžić
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Dragana

    Radovan Karadžić i Ratko Mladić su najveći sinovi srpskog naroda! Postoji Viši, Božji sud i tamo će svi zlikovci dobiti po zaslugama!

  • Radoslav Radović

    Eto to je to. Na kraju svih krajeva se još jednom dokazuje jeda nesalomljiva i bitna i vječna činjenica da se od neprijatelja koji je imao beskonačnu,brutalnu, nemoralnu ,bestidnu, manijačku i zlikovačku snagu da nas zaspe svim vidovima oružja,bombi i raketa, uključujuci i radioaktivno oružje(koje će nas ubijati milione godina-vječno) tražimo milost.Haški sud nije međunarodni sud već njihova zločinačka institucija kojoj će svijet jednog dana ako preživi sve planove ovih ludaka morati suditi ,ali sve naše rodoljube,našu djecu i građane koje su zlikovci pobili neće nam vratiti i radijaciju koja će nas vječno ubijati neće moći niko očistiti.Mi nijesmo ustanju kao narod da izaberemo svoju vlast i svoje prvake koji će nas voditi u i spašavati, već nam naturaju one sa kojima će moći manipulisati i tako nam piti krv sve dok nas ne nestane ili dok od nas naprave svoje robove.I tako reče Žerajić soko sivi“:Ko će živjet neka mre, ko će meri neka živi.“