Koalicija 'Moramo': Brojne neregularnosti u Nišu tokom izbora, bilo i pretnje paljenja kuća

Predstavnici koalicije „Moramo“ u Nišu izjavili su danas da su ceo izborni proces pratile brojne neregularnosti, od samog sakupljanja potpisa do zaključivanja izbora, i najavili da će pokrenuti postupke u vezi sa svim neregularnostima, kako bi sačuvali izbornu volju i svaki glas gradjana Niša.

Predsednik GO Zajedno za Srbiju i kandidat za narodnog poslanika koalicije „Moramo“ Slaviša Dinić rekao je da su na dan održavanja izbora pojedini članovi biračkih odbora koji su predstavljali vladajuće partije insistirali da ostali članovi napuste biračka mesta i ne prisustvuju brojanju glasova.

„Čak je išlo i do toga da su u Merošini članovima naše koalicije pretili da će im paliti kuće“, kazao je Dinić na konferenciji za novinare.

On je istakao da se Gradska izborna komisija na sve načine trudi da odugovlači i onemogući uvid u biračke spiskove sa biračkih mesta 23 i 24 u Opštini Pantelej.

„Osnovano sumnjamo da je na tim biračkim mestima bilo zloupotreba“, naglasio je Dinić.

Kandidatkinja za narodnu poslanicu koalicije „Moramo“ Dragana Milutinović je kazala da očekuje informaciju od Gradske izborne komisije zbog čega onemogućava uvid u izborni materijal.

„To dovodi u sumnju da je bilo nepravilnosti na biračkim mestima 23 i 24 u opštini Pantelej na kojima nam se onemogućava uvid u izborni materijal i da neko vrlo tendenciozno pokušava da spreči utvrdjivanje tih neregularnosti na tim izbornim mestima“, rekla je Milutinović.

Ona je kazala da su veliki problem bili i „fantomski birači“, odnosno prijavljeni glasači na adresama na kojima nikada nisu živeli.

„Dobili smo ovlašćenja od gradjana da pokrenemo postupke i utvrdimo ko je ta lica prijavio, kakvo svojstvo imaju i sa kojim statusom su na njihovoj adresi. Takvih slučajeva ima mnogo na teritoriji Niša, u svim gradskim opštinama“, istakla je Milutinović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar