Koha prekida saradnju sa predsednikom Kosova zbog uvreda koje je izrekao na njen račun

Najveća kosovska medijska grupacija Koha grup  danas je odlučila da, posle uvreda koje je na njen račun izneo predsednik Kosova Hašim Tači, prekine saradnju sa predsednikom i njegovim kabinetom dok se predsednik ne izvini zbog iznetih uvreda.

Tači je danas izjavio da Koha govori u ime predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

„Mediji grupe Koha neće objavljivati intervijue, komentare, izjave u drugim medijima i socijalnim mrežama predsednika ili njegovih predstavnika do trenutka kada on bude povukao reči koje je javno izrekao i izvini se za optužbe koje je danas izneo“, kaže se u saopštenju Koha grupe.

Mediji Koha grupe su dnevnik Koha ditore, TV KTV, TV Arta i portal Koha.net.

U saopštenju se ističe da će mediji nastaviti da prate agendu predsednika i predstavnika njegovog kabineta i objavljivati izveštaje sa ovih događaja uvek kada budu ocenili da je to u interesu javnosti i istine.

„Mediji Koha grupe nastaviće da vrše istraživanja koje se odnose na rad i delovanje predsednika i njegovog kabineta, kako u kontekstu političke krize koja je stvorena povodom dijaloga u Briselu, tako i njegovog delovanja i delovanja njegovog kabineta“, kaže se u izjavi Koha grupe.

Takođe se ističe da će mediji Koha grupe nastaviti da odlučno insistiraju na rasvetljavanju „svake tajne, nejasnoće, političke manipulacije, delovanja ili ne delovanja od strane predsednika i njegovog kabineta, kao i svih institucija države i politike, koje imaju značaja za građane Kosova, njihove dobrobiti i Republike Kosovo“, kaže se u izjavi i zaključuje da ih napadi i uvrede u tome neće zaustaviti.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar