Kovačević (Narodna stranka): Orlić nije za predsednika parlamenta

 Poslanik Narodne stranke Siniša Kovačević izjavio je danas da kandidat Srpske napredne stranke za predsednika skupštine Srbije Vladimir Orlić „nije čovek za tu stolicu“.

On je na sednici parlamenta rekao da „Orlić nije za tu stolicu zato što sve svoje političke neistomišljenike doživljava kao arhineprijatelje“ i prema njima, kakazao, iskazuje otvoreni animozitet, mržnju i prezir.

Naveo je da Orlić „u svojim političkim bravurama“ za političke oponente koristi izraze kao što su, kako je naveo, „hulja, mufljuz, mutivoda, bitanga, lopov, fašista i muljator“, prenela je Narodna stranka.

Dodao je da je Orlić „u stanju da u apsolutno praznoj sali odglumi konferenciju za novinare pred nepostojećim i nevidljivim novinarima“.

„Plašim se da će sutra, ako to od njega okolnosti ili vođa budu zahtevali, predsedavati praznim parlamentom praveći u tom trenutku potrebni privid demokratije“, rekao je on.

Kovačević, koji je i potpredsednik Narodne stranke je kritikovao Orlića zbog načina na koji učestvuje u debatama.

„Orlić je kao sagovornik, ili zahvaljujući dobrom treningu kao odraz potpunog nepoštovanja drugih učesnika u debati potpuno u stanju da uporedo govori, ometa i dekoncentriše, ili je kurs i predavač bio jako dobar, ili Orlić nije u stanju da kontroliše svoje logoreične solilokvije – jednako je tragično i jedno i drugo“, rekao je on.

Istakao je da zbog svih razloga koje je naveo poslanici Narodne stranke neće glasati za Orlića.

„Čvrsto verujemo da Orlić u parlament neće uneti potrebnu pribranost, toleranciju i razumevanje“, zaključio je Kovačević.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar