Kriv sam, izvinjavam se za izrečenu glupost

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se izvinio građanima Srbije, kako je rekao, za svoju glupost izrečenu na konferenciji za medije u petak.

Naime, on je, govoreći o tragediji na gradilištu „Beograda na vodi“, pomenuo da u SAD na svakih deset minuta pogine jedan perač prozora, prenosi B 92.

„Moram da se izvinim građanima za glupost koju sam izgovorio, za grešku koju sam napravio… Mnogi su jedva dočekali, nisu mogli da kažu ništa o suštini onoga što sam rekao. Govoreći o nesrećama u građevinskom sektoru, rekao sam kako na svakih deset sekundi ginu perači prozora u SAD, to je sa nekog šaljivog sajta uzeto…“, rekao je Vučić.

Dodao je i da „nisu krivi njegovi saradnici, kako su mnogi govorili“.

„Ja sam kriv, da sam razmišljao, da nisam bio umoran, shvatio bih odmah… Moram da pohvalim svoje savetnike… To što sam ispao glup… Šta da radim…“, rekao je Vučić.

Podatak koji je Vučić izneo se pojavio na satiričnom portalu „Onion“.

„Što se tiče optužbi na račun države, ja hoću građanima — mislio sam da to ne govorim — hoću ljudima samo da pročitam neke podatke. Znate li da u Americi svakih deset sekundi kada taj posao obavljaju, ponavljam svakih deset sekundi, gine jedan od perača prozora. Svakih deset sekundi“, pročitao je Vučić na konferenciji za novinare podatke sa papira.

Ovi podaci su uzeti iz „vesti“ objavljene 2011. godine na sajtu koji je, prema rečima srpskog „Njuz neta“ bio inspiracija i za njihov rad.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Aleksandar Vučićglupost
Komentari (8)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    ovo ni p od predsednika nije ovo treba zatvorit

  • Senović

    A uklanjanje klizećeg brda na auto-putu. Jel pročitao koliko godina treba za to.

  • Vladimir Urosevic

    Ovoga u cirkus da zabavlja decu,smorice ce samog sebe jos malo.

  • ANDREJ

    Primedbe izrecene na racun Predsednika republike,uopste nisu umesne,jer su date ofrlje,bez dubljeg razmisljanja. Svakom Predsedniku drzave,pripremaju saradnici govore i izjave date za javnost,sasvim je sigurno,da su i Predsedniku Srbije,saradnici napisali sta ce reci tj.procitati.Predsednik radi neke vazne drzavnicke poslove,pa je sasvim normalno,da nema vremena da pise neke vise nanje,nevazne izjave,kao sto je slucaj sa tragicnim krajem,za dva radnika poginula na gradilistu.Medjutim,i ako ih Predsednik uzima u zastitu (uvek je bio dzentlmen) za njih nema nikakvih opravdavajucih cinjenica.Napravili su milenijumsku glupost,izvrgli ruglu jednog neprikosnovenog Lidera zemlje.Za ovakav neoprostiv gaf,najmanje sto treba preduzeti protiv ovakvih neozbiljnih saradnika,je jedino pravo resenje,momentalno izbacivanje sa svih funkcija u drzavnoj sluzbi.!

  • Anonimni

    „ko je umoran on je i glup ili dijeli pogrešne izjave“- po p.ćki nego šta

  • Turčin

    Nema nigde u svetu da jedan predsednik države ovoliko laprda i ne silazi sa malih ekrana.Ovo je odavno prešlo u rijaliti i u pranje mozga naroda.Goli Otok bi bio premali da primi svu ovu bagru sa vlasti,jadan li je ovaj nesposobni narod ispranog mozga što i dalje ćuti i trpi ovu lopovsku vlast.Treba sve to na kolac kao onomad za vreme Turaka.

  • Kojeimedadam

    Krajnje neprimeren komentar za Predsednika Srbije …i nije ni prvi ni poslednji.. 🙄 …………. Čime se on kao Predsednik Srbije – BAVI 🙁 …… Da li se time bave Predsednici Država u Evropi i svetu?

  • Anonimni

    oooooo neko je dobio po picki, pa mora javno da se izvini narodu prijateljske nam amerike