Krivične prijave zbog pretnji smrću Jankoviću

Advokatski tim Saše Jankovića pokrenuo je pred nadležnim organima odgovarajuće postupke u cilju zaštite ličnog integriteta i lične bezbednosti tog predsedničkog kandidata, izjavio je advokat Miloš Marković, objavljeno je danas na Jankovićevom sajtu.

„Očekujemo hitnu reakciju Ministarstva unutrašnjih poslova, tužilaštva i sudova kao organa Ustavom predvidjenih da štite gradjane Srbije i njihova prava  –  povodom neprimerenih napada, uključujući i direktne pretnje smrću Jankoviću“, naveo je Marković.

Pored „otvorenih pretnji smrću putem društvenih mreža“, svedoci smo i iznošenja najgnusnijih kleveta i optužbi u tabloidnim medijima protiv Jankovića, dodao je on u saopštenju sa naslovom „Podnete krivične prijave zbog pretnji Saši Jankoviću“.

„Baš zbog toga, već smo tužili tabloide i druga lica koja iznošenjem neistina pokušavaju da sakupe jeftine poene u izbornoj kampanji. Zahvaljujući gradjanima, došli smo i do podataka o počinjenim krivičnim delima, za koja takodje imamo pripremljene tužbe“, rekao je Marković.

Dodao je da se sve više gradjana obraća Jankivićevom izbornom štabu „prijavljujući različita kršenja zakona tokom predizborne kampanje, pre svega kroz zloupotrebu državnih organa, javnih preduzeća i državnih službenika koji su stavljeni u službu kampanje jednog čoveka“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar