Kurc i Haradinaj slavili — Kosovo ima većinu za Interpol (foto)

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc i premijer Kosova Ramuš Haradinaj u ponedeljak uveče su u Prištini proslavili informaciju da je, kako su naveli, Kosovo dobilo većinu za članstvo u Interpolu, saznaje Sputnjik.

Prema informacijama ovog portala, Kurc je i tokom neformalnog dela razgovora uverio Haradinaja da će Austrija glasati za članstvo Kosova u Interpolu i čestitao mu na „izvesnom uspehu“ te nove diplomatske akcije Prištine.

Kurc i Haradinaj su razmenili podatke koji govore da se učlanjenje Kosova u tu organizaciju više uopšte ne dovodi u pitanje. Naši izvori prenose da je u to ime „pala“ i neka vrsta zdravice.

Sednica Interpola na kojoj bi trebalo da se odlučuje o prijemu samoproglašenog Kosova biće održana u novembru u Dubaiju.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Ramuš HaradinajSebastijan Kurc
Komentari (5)
Dodaj komentar
  • Radoslav Radović

    Samo zblanuti,zgranuti,nepismeni i izuzetno glupi mogu Nijemca da smatraju prijateljem.Austrija je napravila Albaniju da Srbiju otjera sa morske obale.Naša diplomatija je vašarsko nadvikivanje .

  • FILIP

    Veoma je cudno nase poimanje stvarnosti,u iskrivljenom znacenju. Imam u vidu nase nase neprestane tvrdnje, kako je ta i ta zemlja,nas prijatelj,kako je taj i taj predsednik neke Drzave,veliki prijatelj Srbije.Naravno,posle takvih napisa u svim Medijima,nasa javnost,obicni ljudi u Srbiji,ostanu duboko razocarani,kada se uvere,da taj Neko,nije nikakav prijatelj nase zemlje,vec je lepe reci,upucene Srbiji,iskazivao iz ciste diolomatske pristojnisti.Takav je poslednji „slucaj“ sa Predsednikom Austrije Gosp.Kurcom.Nije podrzao misljenje Srbije,u vezi prijema Kosova u clanstvo Interpola,vec je podrzao Kosovo.Kada cemo mi shvatiti konacno,da u medjunarodnoj politici,nema ljubavi,nego samo postoji interes.Mi nismo interesantni Austriji,i ona nema razloga,da podrzi interese Srbije.Stvar je jasna svakome ,ko malo ume da razmisli.!

  • Milan

    Ovo je beše prijatelj izdajnika Vučića? Pa nije lepo da piju a najboljeg ortaka ne zovu…

  • Anonimni

    Da li ovaj Kurc bese neciji prijatelj (nekog od nas)? Prijateljski nam zavuce a mi i dalje seirimo kad isti dodje u posetu. kada ce se neko osvestiti i uvideti perfidnu igru Zapada?

    • Anonimni

      Nece, jer oni samo glume da rade za iteres Srbije i Srba. Oni rade za svoj interes, a to znaci za onog ko moze vishe da im da… a to nije Srbija. Zna se ko je to na ovim prostorima. Zato zapadu sve ovo i prolazi.