Lavrov: Izegavati postupke koji će ići prema linijama podela

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je danas da Srbija i Rusija imaju jedinstvenu poziciju kad jer reč o neophodnosti da se na Balkanu izbegnu postupci koja će ići prema linijama podela.

Lavrov je u Sočiju posle razgovora sa srpskim ministrom spoljnih poslova Ivicom Daićem rekao da kosovski Albanci ne realizuju sporazume sa Srbijom i da se Rusija  zalaže za potpuno i direktno sprovodjenje Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN.

„U celini, mi i Srbija imamo jedinstvenu poziciju kad jer reč o neophodnosti da se na Balkanu izbegnu bilo kakvi postupci koji će ići prema linijama podela i koji će nastaviti politiku po principu ‘svoj-tudji ili s nama ili protiv nas'“, rekao je Lavrov.

Dačić je rekao da je rešenje za Kosovo nemoguće bez podrške Rusije i da on i predsednik Srbije Aleksandar Vučić redovno informišu rusko rukovodstvo o toku dijaloga s Prištinom.

Odgovarajući na pitanje novinara Dačić je rekao da će kosovski Albanci dobiti Preševsku dolinu, s većinskim albanskim stanovništvom na jugu centralne Srbije, „kad na vrbi rodi groždje“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar