LDP: Sramna presuda članovima Inicijative mladih za ljudska prava

Liberalno-demokratska partija (LDP) je saopštila danas da je presuda članovima Inicijative mladih za ljudska prava zbog suprotstavljanja tribini na kojoj je govorio osudjeni ratni zločinac Veselin Šljivančanin, poražavajuća i sramotna.

„Osuditi nekoga zbog toga što je imao hrabrosti da javno iskaže svoje neslaganje sa idejama onih koji su osramotili gradjanke i gradjane Srbije svojom zločinama izraz je nerazumevanja potreba ovog društva i okretanje glave pred činjenicom da se ekstremni nacionalizam vraća kao platforma preživelih ostataka Mioševićeve politike“, navodi se u saopštenju.

LDP podseća da su tom prilikom članovi Inicijative mladih za ljudska prava i „fizički napadnuti, vredjani i da im je prećeno linčovanjem“, kao i da su presudom „oni koji su krivi dobili podsticaj da i u budućnosti napadaju one koji se bore za istinu“.

Osam aktivista te organizacije osudjeno je na novčane kazne zbog narušavanja javnog reda i mira tokom prošlogodišnje tribine u Beški na kojoj je govorio haški osudjenik Veselin Šljivančanin.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar