Lečić (DS): Vučić se seti dijaloga samo kada mu je gusto, kao sa Kosovom

Potpredsednik Demokratske stranke (DS) Branislav Lečić ocenio je danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić traži dijalog samo „kada mu je gusto“, kao po pitanju Kosova i Metohije, dok u svim ostalim stvarima preuzima odgovornost na sebe.

„On preuzima svu odgovornost na sebe, a kada mu je gusto i kada misli da ta stvar koja treba da se reši ne može biti samo njegova, a to je pitanje Kosova, tada traži dijalog. Dijalog traži samo kada zna da tu nema političkih poena i da može da bude negativno za njega“, rekao je Lečić agenciji Beta.

Lečić je rekao da je potreban dijalog da li Vučić tako vredja inteligenciju naroda i da li ugrožava njegov duhovni razvoj.

Povodom optužbi koje je Vučić izneo na njegov račun u jednoj televizijskoj emisiji, Lečić je rekao da se silno iznenadio zbog toga jer smatra da to nije neophodno ali i zbog toga što „nije znao da je dostojan“ da ga predsednik pominje.

On je ocenio da jedna takva institucija i čovek na takvom položaju ne treba da poprima tako trivijalan ton i da se bavi sitnim stvarima, u odnosu na ono što bi stvarno trebalo da bude predmet njegove pažnje.

„On (Vučić) unosi i paniku i strah, i to se videlo sinoć, a pominjanjem ličnih imena i organizacija targetira protivnika jer nije naučio osnovnu lekciju iz demokratije“, rekao je Lečić i naveo da državnik mora da se ponaša u skladu sa pravilom da svaki gradjanin zaslužuje zaštitu, bez obzira šta misli o vlasti.

Lečić je dodao da pravi demokratski lider mora da dopusti, pa čak i da podstiče kritiku, jer niko nije toliko velik da bi bio bezgrešan.

„Neko ko pokušava da sa vrhovne pozicije proziva imenom pojedince i naziva ih izdajnicima, on time stvara zeleno svetlo za sve druge u državi da ih napadnu“, rekao je on i ocenio da to ne sme da radi ni predsednik ali ni jedna javna ličnost.

Prema njegovoj oceni, dužnost je svih gradjana i stranaka koje slobodne misle da reaguju na tako nešto.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar