Lider DSK: Naša koalicija bez korupcije i kriminala

Lider Demokratskog saveza Kosova (DSK) i doskorašnji premijer Kosova Isa Mustafa izjavio je danas da koalicija te stranke sa Alijansom novo Kosovo (ANK) i Inicijativom Alternativa predstavlja koaliciju za demokratsku vladavinu bez korupcije i kriminala.

Govoreći na otvaranju predizborne kampanje u Podujevu Mustafa je rekao da gradjani Lapa nikada nisu napustili put koji je trasirao nekadašnji predsednik Kosova Ibrahim Rugova.

„Vi najbolje znate kako se obezbedjuje i čuva pobeda. Mi smo tu sa ANK i Alternativom da obezbedimo demokratsku vladavinu bez korupcije i kriminala. Samo ova koalicija ima znanje i kapacitete za razvoj zemlje“ rekao je Mustafa.

On je pohvalio kandidata za premijera Avdulaha Hotija i rekao da je on najbolje rešenje za Kosovo.

Hoti je rekao da je uveren da će koalicija DSK, ANK i Alternativa sigurno pobediti na izborima 11. juna i od gradjana Podujeva zatražio da „masovno izadju na izbore i da se ne zavaravaju praznim obećanjima suparničke koalicije koju čine Demokratska partija Kosova (DPK), Alijansa za budućnost Kosova (ABK) i Incijativa za Kosovo (IK)“.

Lider Alijanse novo Kosovo Bedžet Pacoli obećao je da će koalicija u kojoj je njegova stranka „znanjem, radom, iskrenošču i ljubavlju promeniti Kosovo“.

„Dok koalicija noći i straha (DPK, ABK i IK) želi maglu i tamu. Kosovo će takvoj koaliciji reći ne“, kazao je Pacoli, obećavajući da će njihova koalicija obezbediti da svaka kuća ima po jednog zaposlenog i da će svako ko se obrazuje imati garantovan posao.

Predizbornu kampanju danas u Prištini počinje i koalicija DPK, ABK i IK, dok će Samoopredeljenje kampanju početi u Gnjilanu.

Srpska liste će predizbornu kampanju početi večeras u Leposaviću.

Predizborna kampanja traje do 9. juna, 10. jun je dan predizborne tišine, a izbori su 11. juna.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar