Lider pokreta Oslobodjenje uoči Vidovdana obišao Kosovo i Metohiju

Predsednik pokreta Oslobodjenje Mladjan Djordjević obišao je Kosovo i Metohiju, uoči praznika Vidovdan, a kao motiv za posetu naveo je da želi da pruži podršku Srbima koje je predsednik države Aleksandar Vučić u nedavnom govoru u skupštinski „pokušao da izbriše, govoreći da tu više nema Srba“.

Nakon liturgije u Crkvi Svetog Nikole u Gnjilanu, Djordjević je Srbima iz Kosovskog Pomoravlja poručio da istraju u odluci da žive na svojim vekovnim ognjištima i da se odupru pokušajima Srpske napredne stranke (SNS) da ih „prodaju Albancima“.

U saopštenju se navodi da je Djordjević razgovarao sa predstavnicima zajednice o njihovom položaju i životnim potrebama, a da je u razgovoru izneto dosta kritika na odnos aktuelne vlasti prema srpskoj zajednici na Kosovu i Metohiji.

Lider pokreta Oslobodjenje čestitao je svim Srbima predstojeći praznik Vidovdan, uz želju da se na taj sveti dan sete kosovskih junaka i njihove žrtve za otadžbinu.

„Na tragu te hrabrosti, ne smemo danas dozvoliti naprednjačkoj bandi da izda Kosovo i Metohiju. Vučić uskoro planira da potpiše pravno obavezujući sporazum sa Aljbinom Kurtijem, a gradjani Srbije moraju to da spreče“, ocenio je Djordjević.

U sklopu posete Kosovu i Metohiji, delegacija pokreta Oslobodjenje je posetila i Prilepac, rodno mesto kneza Lazara, manastir Draganac, kao i srpska domaćinstva u opštini Novo Brdo.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar