LSV: U tekstu na portalu napadnut odbornik LSV jer je Hrvat, a zalaže se za Crnogorce

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) je danas saopštila da je odbornik LSV u Skupštini Opštine Vrbas Mario Mažar napadnut na nacionalnoj osnovi na portalu provereno.rs, te da je autor spornog teksta pominjao njegovu nacionalnost u lošem kontekstu.

„Na portalu provereno.rs objavljen je tekst koji potpisuje autor J. Popović, a u kojem se na grub način negiraju gradjanska prava Maria Mažara“, piše u saopštenju LSV.

Dalje se navodi da „autor teksta J. Popović nizom grubih kvalifikacija pominje nacionalnu pripadnost Mažara, negira njegovo ustavno pravo na slobodan razvoj ličnosti i slobodu misli, te otvoreno poziva na nepoštovanje odredbi Ustava i Zakona o zaštiti prava i sloboda nacionalnih manjina“.

U tom tekstu pod naslovom „Šta to hoće Mažar“, o odborniku se govori kao o „Hrvatu koji se bori za prava Crnogoraca“ i osporava mu se to pravo.

Stranka je ocenila da je neprimereno i to što su taj, kako su naveli „sramotan tekst, na društvenim mrežama delili i nosioci vlasti u opštini Vrbas“.

LSV je navela da se u tom tekstu krši Ustav Srbije, Zakon o zabrani diskriminacije i Zakon o zaštiti prava i sloboda nacionalnih manjina.

U saopštenju se traži od tužilaštva da hitno reaguje i da po službenoj dužnosti pokrene istragu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar