Macura: Pokret centra deli iste vrednosti sa PSG, ne odbacuje mogućnost koalicije

Šefica poslaničke grupe Slobodni poslanici u srpskom parlamentu i jedna od osnivačica Pokreta centra Tatjana Macura izjavila je danas da s Pokretom slobodnih gradjana saradjuju i organizuju niz akcija jer dele iste vrednosti, ne odbacujući mogućnost koalicije.

Macura je agenciji Beta rekla da je saradnja sa PSG i još nekoliko partija „razumna“ – da se političke organizacije koje dele pre svega iste vrednosti i koje nikad nisu učestvovale u vlasti grupišu i pokažu da imaju potencijal da se okupe oko zajedničkih ideja, programa i plana koji imaju da se država izvuče iz višegodišnje krize.

Ona je istakla da smena vlasti sama po sebi nije dovoljan motiv za okupljanje.

„Ali, ako okupljanjem nudite i dobra rešenja, nove ljude i ako gradjani na to dobro reaguju, zašto to ne bismo i učinili. Ovih dana se naše zajedničke aktivnosti upravo tiču direktne komunikacije sa gradjđanima od kojih želimo da čujemo šta misle o našim idejama, programima i planovima za dalje“, kazala je Macura.

Prema njenim rečima, Pokret centra je otvoren za saradnju sa svim političkim organizacijama koje Srbiju vide na putu ka Evropskoj uniji, koje se zalažu za tržišnu privredu, ljudska prava i slobode svih gradjana bez izuzetka, sve one organizacije koje žele da u Srbiji podstiču razvoj preduzetništva i inovacija, te da postoje političke organizacije s kojima se odlično dopunjuju po tim pitanjima.

Ona je navela da Pokret centra okuplja ljude koji žele da stvore društvo u kojem žive gradjani koji uživaju sve slobode i ljudska prava, ljude koji ne teže ekstremima kako na strani levice, tako i na strani desnice.

Macura je kazala da je jedan od ciljeva da pokret preraste u stranku, što bi trebalo i da se desi krajem leta ili početkom jeseni.

„Jedan od ciljeva oko kojeg smo se okupili jeste da svoje političke aktivnosti nastavimo kao organizacija koju smo priželjkivali od trenutka od kada smo ušli u Narodnu skupštinu 2016. godine (na listi Dosta je bilo), a to je stranka. Na tome vredno radimo i mislimo da ćemo krajem leta, početkom jeseni stići na taj cilj. To od nas očekuju svi oni koji su nas podržali i koji žele da aktivno učestvuju u političkom životu Srbije, a dele iste ili slične vrednosti sa nama“, rekla je Macura.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar