Manojlović: Bokana privesti kod tužioca

Potpredsednica Demokratske stranke (DS) Tatjana Manojlović izjavila je danas da je Dragoslav Bokan govorom mržnje ugrozio bezbednost Marinike Tepić i njene porodice i da zbog toga mora da bude saslušan kod tužioca.

Manojlović je kazala agenciji Beta da je „režimski reditelj i verbalni trovač“ Dragoslav Bokan na TV Pink otvoreno pozvao na netrpeljivost prema čitavom rumunskom narodu i svim pripadnicima manjinskih nacionalnih zajednica u Srbiji.

Gostujući na TV Pink, Bokan je juče izjavio da je Marinika Tepić pripadnik nacionalne manjine koja mrzi Srbiju i srpski narod, koja je ušla kod (Nenad) Čanka u njegovu „antisrpsku“ organizaciju kada je bila mlada devojka.

„Tepić je studirala rumunski jezik. Iz rumunske je porodice. Rumunska mama, rumunski tata, radila u rumunskoj organizaciji, i ona je naš neprijatelj! Ona je nacionalni neprijatelj, ne samo ideološki i politički“, rekao je Bokan.

Potpredsednica DS-a kaže da je Bokan tom izjavom počinio više krivičnih dela, a da bi zbog toga Televizija Pink trebalo da bude zatvorena.

„Bokan je važna poluga u mehanizmu režimske fabrike laži, koji izjave o (Aleksandar) Vučićevim političkim protivnicima daje po narudžbi sa Andrćevog venca. Srpski narod ima najbolje bratske i istorijske veze s rumunskim narodom, ali je takvima poput Bokana i vlasnika Pinka, besmisleno govoriti o plemenitim osećanjima ljubavi i poštovanju za narod i državu s kojom vekovima živimo u prijateljstvu“, istakla je Manojlović.

Navela je da Marinika Tepić ima podršku svih članova Demokratske stranke.

„Uprkos tome što znamo u kakvoj zemlji živimo, udružena opozicija mora odmah da preduzme sve pravne radnje koje nam stoje na raspolaganju, uključujući krivične prijave protiv Bokana i TV Pink, kao i zahtev za zatvaranje te televizije. Podnošenjem krivičnih prijava bismo ponovo doveli tužilaštvo u poziciju da pokaže da li služi zakonu i zaštiti gradjana, ili zaštiti režimskih kriminalaca i onih koji šire fašisoidne poruke i najodvratniji govor mržnje“, naglasila je Tatjana Manojlović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar