Manojlović (DS): Vučić da se povuče iz političkog života

Potpredsednica Demokratske stranke (DS) Tatjana Manojlović izjavila je danas da bi predsednik Srbije Aleksandar Vučić trebalo da podnese ostavku i da se što pre povuče iz političkog života.

Manojlović je agenciji Beta kazala da je suverenosti države Srbije na Kosovu danas manje nego što je ikad bilo, „zbog čega najveću odgovornost snosi predsednik Vučić“.

„Posle više od deset godina samovolje i svevlašća, posle više od deset godina pregovora u kojim se stalno hvalisao pobedama, suverenosti države Srbije na Kosovu danas je manje nego što je ikad bilo. Vučić je sve svoje snage posvetio očuvanju lične vlasti i jačanju lične moći, a ne očuvanju Kosova i Metohije u sastavu Srbije“, istakla je Manojlović.

Jedino što u ovom momentu, dodala je, ima smisla i svrhu bila bi momentalna ostavka Aleksandra Vučića i što pre povlačenje iz političkog života Srbije.

„To ga ne bi poštedelo odgovornosti za sve katastrofalno loše što je tokom poslednje decenije učinio, ali bi poštedelo Srbiju dalje agonije“, kazala je ona.

Manojlović je istakla da je Vučić ugrozio opstanak nekoliko hiljada srpskih porodica kada je, kako je kazala, izdao komandu Srbima s Kosova i Metohije da napuste kosovske institucije, „u koje ih je prethodno on ugurao“.

„Ostavio je 4.000 ljudi bez primanja, obećao im je dotacije iz republičkog budžeta, ali bez uvida na koji rok i bez ikakve garancije da će im to omogućiti bar materijalnu sigurnost. Takvom odlukom dodatno je ugrožena i bezbednost onih koji širom otvorenih očiju gledaju u Beograd i koji se sada osećaju krajnje nespokojno“, navela je Manojlović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Desimir

    Podrška