Mekalister: Srbija u 2016. godini da otvori što više poglavlja

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvid Mekalister izjavio je večeras da vlasti u Srbiji treba da se potrude da u 2016. godini u pretpristupnim pregovorima sa Evropskom unijom otvore što više poglavlja, saopštila je Privredna komora Srbije.

Mekalister je posle sastanka sa predsednikom PKS Markom Čadežom i predstavnicima srpskih kompanija sa kojima je razgovarao o ekonomskom aspektu evrointegracija, ocenio da je regionalna saradnja PKS veoma dobra i pohvalio saradnju sa Privrednom komorom Kosova, navodi se u saopštenju.

Čadež je ocenio da je važno da privrednici budu deo dijaloga sa Evropskom unijom, jer će se na njih direktno odraziti rezultati pregovora u ekonomskoj sferi. On je dodao da je veoma bitno da se privrednici u Srbiji pripreme za tržišnu utakmicu u EU, jer će se otvoriti tržište od 500 miliona potrošača.

Učesnici sastanka saglasili su se da je saradnja Evropskog parlamenta i Privredne komore Srbije značajno unapređena ove godine, čemu je doprinela i organizacija nekoliko događaja, posvećenih važnim privrednim temama, navodi se u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar