Mihajlović: Prošlost da nikad ne zaboravimo, probleme da rešavamo zbog budućih generacija

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas, povodom godišnjice Oluje, da je u interesu čitavog regiona da Srbija i Hrvatska rešavaju otvorena pitanja i da se povezuju, ali da to ne može izbrisati prošlost i sećanje na žrtve i prognane u toj akciji hrvatske vojske.

„Današnja generacija političara u Srbiji i Hrvatskoj ima priliku da uradi više od prethodnih da odnosi dve države budu bolji i da onima koji dolaze posle nas ostavimo manje problema nego što smo ih zatekli“, rekla je Mihajlović u saopštenju.

Ocenila je da „svaki infrastrukturni projekat koji zajedno realizujemo i svaki problem koji ostavimo iza sebe – rešavanjem pitanja granica, unapredjenjem zaštite manjina prema evropskim standardima, vraćanjem imovine i potragom za nestalima – predstavlja zalog bolje budućnosti za gradjane Srbije i Hrvatske“.

Ona je dodala da ne očekuje da ova godišnjica „Oluje“ prodje drugačije od svih prethodnih, tako što će se u Hrvatskoj pevati i slaviti, a u Srbiji sećati svih žrtava i prognanih u toj akciji.

„Za budućnost Srbije i Hrvatske i celog regiona važno je da čuvamo sećanje na ono što se desilo u prošlosti, da ne zaboravimo ubijene i prognane i da se nepravda koja je učinjena njima ne ponavlja prema njihovoj deci. Dokle god se bilo čije stradanje bude slavilo, ne možemo govoriti o pomirenju i boljoj budućnosti za naše gradjane“, rekla je Mihajlović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar