Milićević: Bilo bi dobro da se objavi ugovor sa Fijatom

Šef poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije Djordje Milićević ocenio je danas da lider Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić „po ko zna koji put, kroz bezuspešne napade, pokušava da prebaci odgovornost, za još jednu u nizu svojih grešaka, na Predsednika Srbije i na Vladu Srbije“ i dodao da bi bilo dobro da se objavi ugovor sa Fijatom.

Tadić koji je bio predsednik Srbije u vreme pregovora sa Fijatom je na današnjoj konferenciji za novinare rekao je danas da Srbija ima veću korist od poslovanja Fijata nego što je koštala ta investicija jer je Srbija od 2.000 godine do dolaska te italijanske kompanije za održavanje kragujevačke fabrike Zastava automobili potrošila dve milijarde evra.

Milićević je u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima ocenio da „Tadić dobro poznaje činjenice“, ali da na „licemeran način pokušava da dodje do medijske pažnje“ i da „bi bilo dobro, ako bi se možda mogao objaviti ugovor“.

„Da dobijemo odgovor na pitanje: Na šta je sve Tadić bio spreman kako bi pobedio na izborima? Gradjani Srbije su nekoliko puta na izborima do sada jasno rekli šta misle o politici Borisa Tadića i smatramo da su im veoma dobro poznate njegove medijske manipulacije i obmanjivanje javnosti zarad sticanja jeftinih političkih poena“, navedeno je u saopštenju.

Milićević je rekao da „gradjani Srbije poručuju Borisu Tadiću da više nema laži i prevara, da više nikada neće dozvoliti kriminalne i pljačkaške privatizacije zbog kojih je na desetine hiljada ljudi ostajalo na ulici bez posla, zbog kojih su uništavani privredni giganti i stvarano privredno groblje u kojem je Srbija bila zatočena u vreme vlasti DOS-a“.

„SPS podržava odgovoran i ozbiljan odnos Vlade po pitanju Fijata i pozdravlja prekid štrajka jer je to interes svih, imajući u vidu strateški značaj i važnost Fijata za Srbiju i privredu Srbije. Važno je da se kroz razgovor dodje do kompromisnih i prihvatljivih rešenja za obe strane. Apelujemo da svi učesnici imaju ozbiljan i odgovoran odnos kao što ima premijerka Srbije i Vlada Srbije“, navedeno je u saopštenju.

Tadić je danas kazao i da je pre nekoliko meseci razgovarao sa rukovodiocima te italijanske fabrike i da su oni tada rekli da ne planiraju da napuste Srbiju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar