Miloradović: Dogovorena modernizacija migova 29

Pomoćnik ministra odbrane za materijalne resurse Nenad Miloradović izjavio je danas da je dogovorena modernizacija aviona MIG-29 koji su u sastavu Vojske Srbije.

„Treća faza je dogovorena, svi tehnički razgovori i kriterijumi su završeni. Odgovarajuće ponude su pred nama i predstoji završni pregovori pred popisivanje ugovora. Treća faza dolazi tehnološki i u svakom pogledu posle prve dve faze“, kazao je on novinarima na konferenciji za novinare pvodom 100 dana Ministarstva odbrane.

Miloradović je rekao da će pre svega biti izvršena modernizacija radarskog sistema na tim avionima, napadno navigacionog sistema, sistema za upravljanje naoružanjem, a biće ugradjen i novi uredjaj za digitalno registrovanje podataka i parametara.

„Što se tiče vazduhoplovnog naoružanja koje planiramo da budu opremljeni naši MIG-ovi 29 to je sledeća generacija raketa vazduh-vazduh… rakete sa polu aktivnim radarskim navodjem sa većim dometom od postojećih, tako i rakete sa aktivnim glavama za radarsko osmatranje…“, naveo je on.

Vojska Srbije do skoro je raspolagala sa četiri aviona Mig-29 a onda je iz Rusije stigla donacija od šest aviona tog tipa.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar