Ministar Blagojević: Tiršova dva biće završena do 2026. godine

Ministar za javna ulaganja Marko Blagojević izjavio je da bi univerzitetska dečja klinika „Tiršova dva“ trebalo da bude završena prema planu do kraja 2026. godine.

Blagojević je na RTS-u rekao da je Evropska unija za „Tiršovu dva“ donirala 35 miliona evra, da je to trećina potrebnih sredstava, a da će ostatak biti nabavljen od Banke za razvoj Saveta Evrope.

„Reč je o velikom objektu na 11 nivoa, prema novim standardima i to će biti prvi objekat u Srbiji prema takvim standardima, i zato je bilo potrebno vreme da se pripremi“, rekao je Blagojević i naveo da je priprema niza koraka, od idejnog rešenja preko projekta počela od 2016. godine.

Blagojević je rekao da će ovog proleća početi radovi na obnovi bolnice u Višegradskoj, za koju će takođe biti potrebno tri godine, pošto je plan da se ne prekida rad.

Kada je reč o izmeštanju porodilišta Narodni front u krug KBC Bežanijska kosa, Blagojević je rekao da to neće biti tako skoro i da je u toku izrada studije izvodljivosti.

On je najavio ulaganje u zgradu Filharmonije, gde je izrađen projekat akustike, kao i obnovu sportskih hala i bazena u školama.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar