Ministarka lokalne samouprave sa predstavnicima UNDP i Saveta Evrope o položaju žena u politici

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović razgovarala je danas u Beogradu sa predstavnicima Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i Saveta Evrope (SE) o položaju žena u politici u Srbiji i regionu.

Ministarka Obradović je u razgovoru sa Fansin Pikap, stalnom predstavnicom UNDP u Srbiji, istakla da žene danas vode one opštine i gradove u kojima je najteže i pozvala UNDP da podrže gradonačelnice i predsednice opština u Srbiji, kako bi na najbolji način obavljale svoje dužnosti, navodi se u saopštenju Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Pikap je ministarki predstavila nove ideje koje ova organizacija može da realizuje sa Ministarstvom.

Na sastanku sa šefom Misije SE u Srbiji Tobijasom Flesenkemperom, Obradović je istakla da dobri odnosi žena u politici u regionu mogu biti od velikog značaja za njihova društva.
 
Flesenkemper je ukazao na preporuke poslednjeg monitoring izveštaja i pozvao ministarku da razmotri post-monitorski dijalog sa Kongresom lokalnih i regionalnih vlasti u Evropi, kompetentnim telom Saveta Evrope u Strazburu, navodi se u saopštenju. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar