Mladjan Djordjević: Vučić dva puta za sedam dana izdao nacionalne interese

Predsednik pokreta Oslobodjenje Mladjan Djordjević optužio je predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je dva puta u jednoj nedelji izdao srpske nacionalne interese, saopšteno je danas iz Pokreta.

Djordjević je u autorskom tekstu za portal Nova.rs naveo da pod izdajom nacionalnih interesa smatra sporazum o registarskim tablicama postignut u Briselu, kao i Vučićeva podrška rezoluciji Evropske narodne partije sa samita u Ljubljani, kojom se svi akteri u BiH pozivaju na saradnju sa novim Visokim predstavnikom Kristijanom Šmitom, koju Djordjević ocenjuje kao kršenje interesa Republike Srpske i srpskog naroda u Bosni i Hercegovini.

„Republika Srpska odbija imenovanje Kristijana Šmita jer je prekršena legalna procedura i nije konsultovan Savet bezbednosti. Zapadne sile su to učinile da bi nametnule svog čoveka koji treba dodatno da radi na ukidanju srpskog entiteta“, rekao je Djordjević.

Djordjević je naveo da režimski tabloidi slave povlačenje ROSU sa severa Kosova, ali prećutkuju sve što je dato zauzvrat – srpske tablice se prelepljuju na ulazu u pokrajinu, a desetine hiljada Srba sa Kosova će biti primorano da uzmu kosovske registracije.

„A onda pristanete na to da se na zvaničnom delu teritorije Srbije vaši državni simboli prekrivaju nalepnicama“, kazao je Djordjević i dodao da je Vučić tim potezom u potpunosti prihvatio sve zahteve zapadnih ambasadora u Beogradu, a Albanci su dobili sve što su zahtevali.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar