„Moguć sporazum Srbije i Kosova ove godine“

Moguće je da Srbija i Kosovo postignu sporazum o normalizaciji ove godine i to će zavisiti od političke podrške koju budu imali lideri u obe zemlje, rekao je Kurt Volker, bivši američki ambasador pri NATO i sadašnji specijalni izaslanik SAD za Ukrajinu.

Volker za Glas Amerike ocenjuje da nema vraćanja u prošlost i da je za obe strane dogovor važan zbog stabilnosti i puta ka EU.

On kaže da lično nema ništa protiv ideje o korekciji granice.

„Zavisi od toga šta dve zemlje odluče. Postoji pravilo, u skladu sa sporazumom i drugim dokumentima, da se granice ne smeju menjati na silu, poput ruske aneksije Krima. To se ne sme desiti. Ali, ako se dve zemlje tako dogovore u pregovorima, poput otcepljenja Slovačke od Češke, mi ostali moramo sa tim da se usaglasimo i da to poštujemo“, rekao je Volker.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Kosovo i Metohijasporazum
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    N E , NE SLAŽREM SE , sada je DVADEST GODINA OD nezakonitog NATO BOMBARDOVANJA , PRVO NAPLATA ŠTETE I VRAČANJE IMOVINE SRBIJI I SRBIMA ! ####################################### ZAHTEVAM DA DOBIJEMO OD VLASTI SRBIJE , NAPISANO I PODELJENO U VIDU BESPLATNE BROŠURE, KOMPLETAN DETALJAN, JASAN, DOKUMENTOVAN IZVEŠTAJ O SVIM DOGAĐAJIMA NEZAKONITOG NATO BOMBARDOVANJA SRBIJE , POPISOM UBIJENIH ,RANJENIH, INVALIDA ,…, POPISOM I VREDNOŠČU UNIŠTENIH I OŠTEČENIH OBJEKATA -INFRASTRUKTURE, PRIVREDNIH,DRŽAVNIH, ZDRAVSTVENIH, VOJNIH (?), PRIVATNIH KUĆA I PRATEĆIH OBJEKATA, ZEMLJIŠTE I OBJEKTI -POLJOPRIVREDNOG ,ŠUMSKOG, PLANINSKOG , VODNOG—– >>> IZVORI ,REKE , JEZERA, VODOZAHVATI I NJIHOVI ZAŠTITNI POJASI , IZVORI I PODZEMNE VODE, BANJE, PRIRODNE LEPOTE I BILJNO I ŽIVOTINJSKO BOGATSTVO, …., OBOLELI OD RAKA , AUTOIMUNIH BOLESTI , …. , TRAŽIMO GRAĐANI DA SRBIJA PROCESUIRA PRED UJEDINJENIM NACIJAMA , NAPLATU ŠTETE OD 19 D E V E T N A E S T ZEMALJA NATO PAKTA , k o j i su bili od 24.3.1999 do 10(14.?).6. 1999. bili u NATO I ODGOVORNI SU ZA NATO nezakonitu a g r e s i j u na SRBIJU I OKUPIRALI nezakonito K o s o v o i M e t o h i j u,pod PROTEKTORAT NATO … SRBIJA VOJNO NEUTRALNA , Kosovo i Metohija je deo Srbije, sa OKUPATORIMA lepo , DA ZBRINEMO POVRATAK SRPSKE PRAVOSLAVNE CRKVE NA SVOJA IMANJA=METOHE I SRBA NA ZEMLJU KOJA IM JE PRIPADALA PRE II SVETSKOG RATA – po katastru (mora da Srbija uredi KATASTAR NA KiM, HRAVATSKOJ , MAKEDONIJI, …) …… ##################

  • Anonimni

    Kad su Amerukanci bili na nasoj strani, oni uz ciju je pomoc proterano toliko nasih ljudi s Kosova?