Moguć ulazak Pokreta centra u Gradjanski blok 381

Tatjana Macura iz Pokreta centra izjavila je danas da je za njih prihvatljiv dokument novoformiranog opozicionog „Gradjanskog bloka 381“, da su čak i učestvovali u njegovoj izradi, ali da deo šire koalicije neće biti dok ne izgrade sopstvenu organizaciju.

„Dokument koji su danas potpisali nama je u svakom smislu prihvatljiv, učestvovali smo i u pisanju istog, medjutim nismo želeli potpisujemo bilo šta dok do kraja ne pripremimo i dokument koji se tiče organizacije“, rekla je Macura agenciji Beta.

Ona je navela da taj pokret ima odličnu saradnju s predstavnicima novoformiranog bloka, ali da prvo žele da izgrade svoju sopstvenu organizaciju koja je usmerena na rešavanje ekonomskih pitanja i integraciju Srbije u „Zapadni svet“.

„Želimo da budemo noseći deo bilo kog programskog okupljanja, a ne organizacija koja želi da preživi sa nekoliko poslaničkih mesta“, rekla je Macura.

Pokret centra nedavno su inače osnovali bivši poslanici Dosta je bilo i u parlamentu imaju poslaničku grupu koja nosi naziv „Slobodni poslanici“.

Pokret slobodnih gradjana, Zelena ekološka partija – Zeleni, Madjarski pokret, Šumadijska regija i Koalicija Tolerancija danas su formirale „Gradjanski blok 381“, na čijem čelu je predsednik PSG Saša Janković.

Taj blok je, kako je rečeno, formiran u cilju „oslobadjanje“ Srbije od aktuelne vlasti, a zalagaće se za ulazak Srbije u EU i okretanje ka Zapadu, tržišnu ekonomiju, povratak demokratskih institucija, i ekološku državu. U okviru delovanja navedeno je i da su za dozvoljavanje Kosovu da udje u medjunarodne organizacije, uključujući i UN, ali bez priznavanja nezavisnosti.

Mediji su prethodnih dana inače pisali da bi deo novoformiranog bloka mogao biti i Pokret centra, Pokret za Stari grad Marka Bastaća, a kako se spekulisalo, pregovaralo se i sa Socijademokratskom stranko Borisa Tadića i pokretom Dosta je bilo.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar