Moramo: Ponavljanje izbora bi urušilo veru u demokratiju, SNS kupuje vreme za nove privatizacije

Pokret Ekološki ustanak i koalicija Moramo ocenili su danas da bi ponavljanje beogradskih izbora dodatno urušilo veru gradjana u demokratiju i slobodan izbor, i da je „gaženje glasova gradjana nedopustivo“.

„Srpska napredna stranka (SNS) je nakon osam godina katastrofalnog upravljanja izgubila Beograd, medjutim, kradjom glasova i birokratskom manipulacijom, protivno volji Beogradjana, izgleda da su obezbedili još šest do osam meseci upravljanja gradom“, navodi se u saopštenju Ekološkog ustanka.

Prema njihovim rečima, SNS ponavljanjem izbora pokušava da „kupi vreme za totalnu rasprodaju Beograda, odnosno privatizaciju svakog profitabilnog javnog prostora, kao i peglanje papira i zaturanje tragova kriminalnih radnji“.

„Sledeći na redu za izgradnju čitavih divljih i hipertrofisanih naselja su: Makiško polje, bivši IMT u bloku 64, Nacionalni stadion, Marina Dorćol, sportski centar Gale Muškatirović (25. maj), Košutnjak, čitav kvart Manježa, novo naselje na Medakoviću, urbanizacija Ade Ciganlije, Beogradski Sajam…“, piše u saopštenju.

Kako su naveli, plan je da se do decembra udje u izgradju tih projekata „za koje ne postoji nikakva studija izvodljivosti i potrebe“.

„Mi to nećemo dozvoliti i predstoji nam, na žalost, još jedna godina vaninstitucionalne borbe za očuvanje Beograda, a upozoravamo sve aktere na predvidjene zatvorske kazne“, istakli su iz Ekološkog ustanka.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar