Mreža za restituciju traži smenu državnog sekretara

Mreža za restituciju u Srbiji najavila je danas da će zatražiti smenu državnog sekretara u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Aleksandre Damnjanović, jer je nametanjem rešenja u Zakonu o vraćanju oduzete imovine i obeštećenju pričinila nesagledivu štetu Srbiji.

Kako se navodi, zahtev za smenu Damnjanovićeve biće upućen premijeru Srbije Aleksandru Vučićuodmah po njegovom povratku iz Moskve.

Dodaje se da je Damnjanovićeva „apsolutni rekorder u pisanju neustavnih i nezakonitih propisa u vezi sa gradjevinskim zemljištem i izgradnjom“ i da je pričinila veliku štetu republičkom i lokalnim budžetima, a istovremeno omogućila velike privilegije bliskim saradnicima Slobodana Miloševića i tajkunima.

„Kako je Aleksandra Damnjanović uključena u izradu drugih propisa koji su od značaja za sigurnost investicija u Srbiji, hitno udaljenje dotične iz Vlade Srbije je od izuzetno velikog značaja i predstavlja prioritetni javni interes za državu Srbiju i njene gradjane“, ističe se u saopštenju.

Naglašava se i da je izjava Damnjanovićeve da je „njen nacrt zakona o ozakonjenju javni interes i da ga Ustavni sud ne može osporiti“, skandalozna i da predstavlja direktnu pretnju svima koji žive na ovim prostorima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar