MUP: Tokom prošle nedelje iz saobraćaja isključeno 50 vozača

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) saopštilo je danas da je od 8. do 14. februara iz saobraćaja isključeno 20 vozača zbog nasilničke vožnje i 30 osoba koje su vozile pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Kako se navodi, 19 vozača isključeno je iz saobraćaja u stanju potpune alkoholisanosti, dok je jedan vozač više puta prošao na crveno svetlo semafora za manje od 10 minuta.

„Najveći broj vozača isključen je iz saobraćaja zbog nasilničke vožnje, u Novom Sadu ukupno sedam, u Šapcu su isključena tri vozača, dok su u Beogradu, Smederevu i Sremskoj Mitrovici iz saobraćaja isključena po dva vozača“, dodaje se u saopštenju.

Prema navodima MUP-a, 16 vozača odnosno 53 odsto njih, isključeno je iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom kanabisa, dok je zbog vožnje pod dejstvom amfetamina iz saobraćaja isključeno šest a pod dejstvom opijata četiri vozača.

„Najveći broj vozača isključen je iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci u Beogradu – ukupno 12, dok su u Kruševcu i Čačku isključena po četiri vozača, a u Vranju i Pančevu po dva vozača“, navodi se u saopštenju MUP-a.

Istovremeno je 15 vozača zatečeno u činjenju drugih prekršaja, a od njih sedmoro je vozilo bez vozačke dozvole, ili bez dokumenta za odredjenu kategoriju vozila.

Trećina vozača koji su vozili pod dejstvom psihoaktivnih supstanci mladje je od 24 godine a najmladji ima 17 godina i on je prilikom kontrole saobraćaja u Kruševcu zatečen da vozi bez vozačke dozvole i pod dejstvom kanabisa, i sa isteklom registracijom.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar