Mustafa: Plan B je odlazak u opoziciju

Predsednik Demokratskog saveza Kosova (DSK) Isa Musafa je večeras izjavio da ostaju pri zahtevu da njegova stranka dobije mesto predsednika Kosova ili će plan B biti odlazak u opoziciju.

Posle sednice Glavnog obora DSK, na kojem se razgovaralo o dosadašnjem toku dijaloga o sastavljanju koalicije sa pokretom Samoopredeljenje, Mustafa je rekao da čvrsto ostaju pri zahtevu da njegova stranka dobije mesto predsednika Kosova kada za to dodje vreme.

On je rekao da ni danas, tokom razgovora sa Samoprodeljenjem, nije razgovorano o konkretnom kandidatu za predsednika Kosova.

„Njegovo ime ćemo reći kada za to dodje vreme“, rekao je Mustafa.

Mustafa je podvukao da je na sastanku glavnog odbora DSK dobio čvrstu podršku da ostane pri stavu da predsednik Kosova bude kandidat DSK i da su spremni da podrže kandidaturu lidera Samopredeljenja Aljbina Kutrija za premijera Kosova.

Mustafa dodaje da ostaje na Kurtiju da sazove sledeći sastanak dva lidera na kojem će se nastaviti razgovori o vladajućoj koaliciji.

Kurti je prethodno danas, posle davanja izjave u tužilaštvu u Prištini, gde je pokrenuta istraga protiv Tačija i Veseljija za davanje lažne izjava pod zakletvom, rekao  da će sačekati današnju sednicu Glavnog odbora DSK na kojoj će se odlučiti ostaju li pri zahtevu za mesto predsednika Kosova.

On je rekao da je spreman da se u svakom trenutku sretne sa Mustafom da nastave razgovor o koaliciji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar