Na naslovnim stranama najviše tekstova o Vučiću i Belom

Agencija za praćenje i analizu medija Kliping, saopštila je danas da su dnevne novine u Srbiji naslovne strane prethodnih sedam dana najviše posvetile predsedničkim kandidatima Aleksandru Vučiću i Luki Maksimoviću („Ljubiši Preletačeviću  –  Belom“).
 
Vučić u statusu kandidata za predsednika i premijera, ali i njegovi koalicioni partneri, imali su 32 informativna i pozitivna pojavljivanja na naslovnim stranama dnevnih novina, dok je na drugom mestu „Beli“ sa 12.

Slede Saša Janković i Vuk Jeremić sa po sedam pojavljivanja, i Vojislav Šešelj s pet pozitivnih i neutralnih pojavljivanja.
 
Na naslovnim stranama se u negativnom kontekstu najviše pisalo o predsedničkom kandidatu Jeremiću (šest puta), Jankoviću (pet), o Vučiću i Šešelju bio je objavljen po jedan kritički tekst na naslovnoj strani.

Najravnopravniji tretman predsednički kandidati imali su u dnevnom listu „Danas“.

Analiza pokazuje da su u negativnom kontekstu o opozicionim kandidatima najviše pisali dnevni listovi „Informer“, „Srpski telegraf“ i „Alo“.

Od osam objava „Informera“ o predsedničkim kandidatima, šest je kritika opozicije, i to po tri o Jankoviću i Jeremiću.

Analiza je pokazala da novosadski „Dnevnik“ na naslovnoj strani nije predstavio ni jednog predsedničkog kandidata osim Vučića, dok su najviše afirmativnih tekstova o Vučiću na naslovnim stranama imali „Alo“, „Blic“ i „Večernje novosti“.

Oglasima u dnevnim listovima svoje kampanje su proteklih sedam dana počeli Vučić i Jeremić. Po istraživanju, Vučić je imao 34 oglasa, a Jeremić triput manje (11 oglasa). Ostali predsednički kandidati se nisu oglašavali na naslovnim stranama dnevne štampe.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar