Napredak: Još jedna zemlja povukla priznanje Kosova

Šesta zemlja koja je povukla prizanje nezavisnosti Kosova je Papua Nova Gvineja, piše „Blic“ pozivajući se na diplomatske izvore.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je prošle nedelje da je 27. juna mejlom dobio notu države koja povlaci priznanje Kosova, ali tad nije želeo da obelodani o kojoj se zemlji radi, podseća list.

On je objasnio da nije rec o „africkoj, već o zemlji koja je pet puta po površini veca od Srbije i koja je pre šest-sedam godina priznala Kosovo“.

Papua Nova Gvineja se nalazi u Jugoistocnij Aziji, na istocnoj strani ostrva Nova Gvineja. Zapadni deo ostrva pripada Indoneziji. Država Papua Nova Gvineja obuhvata arhipelag Bismarck, ostrvo Bougainville i oko 600 melanežanskih ostrva.

Ta zemlja je Kosovo priznala 2012. godine.

Inace, do sada je ukupno pet zemalja povuklo svoje odluke o priznanju kosovske nezavisnosti – Liberija, Surinam, Sao Tome i Principe, Gvineja Bisao, Burundi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

vesti
Komentari (7)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Gde bese ta Papua.Da li ti Papuanci uopste znaju gde je evropa a Srbija posebno ? Ako je dug Dacic tako dobar diplomata,neka „natera“ SAD-e da rese ovu rasomonijadu sa Kosovom.Mi smo svi vec umorni i prezasiceni vestima iz tog Kosova.Sa Papuancima,svakako necemo resiti nista.Treba razgovarati sa velikim silama,koje su oduvek resavali sve sporove u evropi.Ovo sa zemljama „treceg“ sveta,samo je zaludjivanje naroda i hvalisanje malog coveka Ivana. I

  • Vladimir Urosevic

    I kad ce neko objaviti kakva nam jad i beda iz Brisela posreduju.O tome ne treba uopste da brinemo.Gora su jad od onih sto brane.Srbija treba sebe da jaca i da ne trosi vise ni gram kerozina za brisel,nego ako im sta treba skuvacemo kafu neka izvole.

  • Vladimir Urosevic

    Na dobrom smo putu i zasluzili smo posle borbe zaKumanovski sporazum i UN 1244.Nece se to samo tako zavrsiti kako je zamislio Klinton ,globalisti,teroristi siptarski (da sa par pusaka otmu Srpsku Dedovinu i sebi formiraju prostor za najvece Evropske kriminalne radnje).Svaku su Srpsku neodlucnost iskoristili do maximuma i to treba dobro analizirati za buducnost,kako na primer to neke ozbiljne drzave rade.Pitanje je samo do naseg momentalnog rukovodstva sta podpisuju.Pogotovo od 2012 smo otisli predaleko i konacno bi trebao referendum o tome da Dacic povuce svoj potpis u Briselu i sve da se vrati na 1244.Nikakav drugi referendum o bilo cemu.Kosovo je Srbija bez terorista.

  • Vojkan

    Baš bih voleo da se vi, gore „anonimni“, potpšišete sa imenom, ali nemate hrabristi za tako nešto, već samo ispoljavate svboju frustriranost i izopačenu mržnju prema svemu što je napredno u ovoj našoj jadnoj Srbiji. Kažem jadnoj, jer ste vi, frustrirani, doveli Srbiju do ovoga gde sa nalazi., a sada komentarišete kao da ste najveći „srboljupci“. Sramota, nije vam dobro, OK, idete u Ameriku, idite u Englesku, idite u Afriku, idite u Albaniju, more idite u pičku materinu samo da više ne gledamo ološ kao što ste vi.

  • Sassa

    A da Ivica malo ne laze…

  • Anonimni

    super, bas sam ove godine zasadila samo nove gvineje 🙂

  • Anonimni

    Kad vidim ovakvu zastavu i ispod nje tekst na srpskom jeziku POVRAĆA MI SE!