Narodna stranka: Rekonstrukciji beogradskih ulica ne vidi se kraj, rok već probijen godinu dana

Predsednica Odborničke grupe Narodne stranke (NS) u Skupštini Beograda Marina Lipovac Tanasković izjavila je danas da rekonstrukcija centralne Ulice Cara Dušana nije završena ni 550 dana od početka radova.

Rok je već probijen za punih godinu dana, a cena povećana sa 18 miliona evra na 25,7 miliona evra, obezbedjenih iz kredita.

„Danas je 550. dan od kako gradjani u tom delu Beograda žive na gradilištu u buci i prašini. Gradska vlast nije sposobna ni da za 550 dana obavi rekonstrukciju četiri ulice – 27. marta, Kraljice Marije, Džordža Vašingtona i Cara Dušana, ukupne dužine 2.900 metara, ali je sposobna da zaduži Beogradjane za 25,7 miliona evra“, rekla Lipovac Tanasković, u programu „Otvoreno“.

Ona je rekla da je rekonstrukcija tih ulica koje se nadovezuju jedna na drugu povezujući Vukov spomenik i Kalemegdan, počela 15. juna 2019. godine, a rok za završetak je bio 200 dana, odnosno 31. decembar 2019. godine, ali ni godinu dana kasnije nije poznato kada će radovi biti završeni.

Kako je ukazala, radi se samo o „preskupom šminkanju grada, čija je cena drastično povećana na 25,7 miliona evra“.

„Projekat rekonstrukcije nije dobar. Nije reč o ‘zelenom bulevaru’ – kako je tvrdila gradska vlast, jer nema nijednog novog drveta, bezbednost saobraćaja nije poboljšanja, pošto će vozači svoja vozila i dalje parkirati preko šina, nema biciklističkih staza, a ni pešačke nisu proširene, niti je povećan broj mesta za parkiranje“, nabrojala je Lipovac Tanasković.

Rekla da se na dva hektara na Dorćolu, u Venizelosovoj ulici, gradi novo veliko naselje, a kanalizacione instalacije biće priključene na postojeću mrežu bez proširivanja kapaciteta, što bi moglo da izazove nove probleme.

„Danas ne proširuju kanalizacionu mrežu, a sutra ćemo se pitati šta to smrdi u Beogradu“, rekla je Marina Lipovac Tanasković.

Odbornik NS u Skupštini Beograda, Miloš Pavlović, rekao je da su rokovi za rekonstrukciju ulica probijeni zbog nespremnosti, neorganizovanosti i izostanka koordinacije komunalnih službi i zato što gradska vlast nije imala pregled postojećeg stanja, pre radova.

„Rekonstrukcija ulica 27. marta, Kraljice Marije, Džordža Vašingtona i Cara Dušana je slika koja najbolje pokazuje pravi odnos vlasti prema Beogradjanima – nezainteresovanost i nebrigu“, rekao je Pavlović.

„Njih, kako je dodao, gradjani ne zanimaju, „nego ih interesuju samo njihovi poslovi i bogaćenje presipanjem novca svih gradjana iz budžeta u njihove privatne džepove“.

„Nema novih parking mesta na Doćolu što će izazvati nove probleme u saobraćaju. Poplave će biti sve češće, jer je kanalizacioni sistem na ivici i ne može da izdrži obilnije padavine, a i smrad će biti sve jači“, rekao je Pavlović.

Pavlović je dodao da gradska vlast na čelu sa zamenikom gradonačelnika Goranom Vesićem ne čini ništa da bi stvorila bolje uslove za svakodnevni život gradjana.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar