Narodna stranka u Čačku podnela zahtev za smenu predsednice Nadzornog odbora JKP za grejanje

Potpredsednica Gradskog odbora Narodne stranke u Čačku Violeta Marković izjavila je danas da je ta stranka podnela zahtev za smenu predsednice Nadzornog odbora Javnog komunalnog preduzeća za grejanje u tom gradu I.A. koja je doktor filoloških nauka, ali ne ispunjava uslove za tu funkciju.

Marković je za agenciju Beta izjavila da je izborom I.A. na mesto predsednika Nadzornog odbora JKP-a povređen Zakon o javnim preduzećima, koji navodi da predsednik tog odbora mora imati najmanje tri godine radnog iskustva na poslovima koji su povezani sa radom preduzeća i da poznaje oblast korporativnog upravljanja, ili oblast finansija.

Ona je rekla da predsednica Nadzornog odbora JKP-a za grejanje ne ispunjava uslove za to mesto, što je „krivica“ gradske Komisije za kadrovska pitanja koja ju je i predložila Skupštini, na predlog odborničke grupe Srpske napredne stranke (SNS).

„Ovo je još jedan dokaz kako SNS zloupotrebljava školovane i obrazovane ljude koje postavlja na funkcije koje po zakonu ne mogu da obavljaju, jer ako pogledamo biografiju dotične gospođe (predsednice Nadzornog odbora JKP-a) ona je svih ovih godina bila vaspitač, nastavnik i profesorka engleskog jezika. Osim, ako osnovna delatnost JKP za grejanje nije usavršavanje stranih jezika ili slično“, rekla je Marković.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar