Narodna stranka: Ubistvo Olivera Ivanovića neće biti zaboravljeno

Narodna stranka ocenila je danas da dva meseca od ubistva Olivera Ivanovića u severnoj Mitrovici, aktuelna vlast ne samo da ne čini ništa da se pronadju nalogodavci i izvršioci tog zločina, već nastoji da se u javnosti zaboravi sve što je vezano za Ivanovića.

„Vladajući režim ne samo da ne čini ništa da se razotkriju nalogodavci i izvršioci ubistva i da se gradjani Kosovske Mitrovice oslobode straha od mafijaškog terora, već čini upravo sve što može da se u javnosti zaboravi sve što je vezano za Olivera Ivanovića“, navela je Narodna stranka.
 
U saopštenju stranka je zatražila od nadležnih u policiji i tužilaštvu Srbije da pruže odgovore gradjanima ko je naredio i izvršio ovo kukavičko i podmuklo ubistvo ili da otvoreno priznaju da su nesposobni da to pitanje reše.

„Činjenica je da sve više mafijaških ubistava na ulicama Beograda, Novog Sada i širom Srbije govori u prilog tome da će uslovi života na severu Kosova, gde ne postoje ni institucije Srbije niti tzv. Republike Kosova već jedino postoji zakon mafije, biti svakodnevica na teritoriji ostatka Srbije“, navodi se u saopštenju.

Narodna stranka pozvala je predsednika Srbije Aleksandra Vučića da pojasni svoju izjavu da zna da je Milan Radojičić bio u svadji sa Oliverom Ivanovićem od 2000. godine i da kaže odakle mu takva saznanja – da li je taj podatak saznao od dvojice policajaca koji su bili uhapšeni zbog prikrivanja dokaza sa mesta ubistva, ili od Marka Djurića, ili od „koalicionog partnera“ SNS-a Ramuša Haradinaja.

„Svaka vrsta pomoći od predsednika Republike Srbije bi istražnim organima Srbije bila od pomoći“, navela je Narodna stranka i pozvala Vučića da se posveti tom pitanju, iako tih istražnih organa više nema na Kosovu zahvaljujući najviše SNS-u.

Povezane vesti:

Dva meseca od ubistva Olivera Ivanovića ubice nisu poznate

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar