Narodna stranka: Vlada da prestane da pomaže domaće IT kompanije, upropastiće ih

Narodna stranka preporučila je danas Vladi i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da je bolje da ne pomaže IT industriji, ako pod tim podrazumeva davanje novčane podrške stranim firmama iz istog sektora.
Kako je navedeno, sektor informacionih tehnologija do sada se uspešno razvijao bez učešća Vlade Srbije i u žestokoj svetskoj konkurenciji, a zaposleni u toj industriji izborili su se za svoje mesto sopstvenim znanjem.

Podsećaju da je Vlada Srbije potpisala ugovor sa nemačkim „Kontinentalom“, kojim je toj kompaniji odobrena državna subvencija od 9,5 miliona evra za zapošljavanje 500 programera, ili čak 19.000 evra po zaposlenom.

Tako je Vlada Srbije učinila jednu stranu kompaniju poželjnijom od stotina domaćih firmi zbog visokih dotiranih plata i time uticala na povećanje nelojalne konkurencije, dodaju iz Narodne stranke.

Kako se navodi, Vlada Srbije je omogućila stranoj firmi da zaposli naše programere jeftino, a da kasnije proizvod proda skuplje, iako bi taj ili sličan proizvod i naša IT industrija mogla da proda bilo gde u svetu.

Kao da domaćim firmama u IT industriji nije dovoljno što se bore na svetskom tržištu sa sve većim zahtevima, Vlada Srbije im je zagorčala život favorizovanjem strane kompanije, piše u saopštenju.

„Kada ova vlast stane iza strane firme, onda ona dobije 19.000 evra po zaposlenom, a kada pomaže domaćim firmama, one prodju kao Goša u Smederevskoj Palanci“, ističu iz Narodne stranke koja apeluje na Vladu da prestane da na taj način „pomaže“ IT industriju, dok je imamo.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Tacno.