Naslovna strana za nedelju, 14. maj 2017. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama nedeljnih izdanja pišu o poseti premijera Srbije Aleksandra Vučića Kini, o stanju na Kosovu i o napadima na kompjutere u svetu.

ALO  –  „Novom premijeru neće biti lako“, kaže Nikola Saković bivši ministar pravde Srbije koji važi za jednog od potencijalnih kandidata na premijersku funkciju. „Vučić i Erdogan grade autoput za Sarajevo!“, o bilateralnom susretu premijera Srbije Aleksandra Vučića sa predsednikom Turske Tajipom Erdoganom.

BLIC  –  „Za Titovu vilu u Njujorku otimaju se milijarderi“ o vili na Petoj aveniji u vlasništvu bivših republika SFRJ, koja se prodaje. Za list govori lider Gradjanske inicijative – Sloboda, demokratija, pravda Oliver Ivanović: „Imamo predrasude o Albancima, pogrešno smo ih procenili“. Reportaža o Severnoj Koreji pod naslovom „Zemlja u kojoj se ne ide bez kravata i svečanih cipela“. „Hakeri ucenili pola planete“ o napadima na kompjutere u skoro 100 zemalja.

VEČERNJE NOVOSTI  –  O susretima tokom posete premijera Srbije Kini: „Erdogan Vučića pozvao u Tursku“. Bivši predsednik Hrvatske Ivo Josipović kaže da „Hrvatski državni vrh daje krila ustaštvu“. „Ne mogu da poverujem da su mog oca Krcuna ubili“, kaže sin nekadašnjeg političara Slobodana Penezića Krcuna Srdjan Penezić.

KURIR  –  „U Vučićevoj koži nikad ne bih bio“, kaže reditelj Radoš Bajić. „Albanci plaćaju milione za slobodu“, list piše da su kosovski predsednik haim tači, ali i ostali albanski lideri u panici jer je pitanje dana kada će početi da radi Specijalni sud za ločine OVK. 

POLITIKA  –  Za list govori lider Gradjanske inicijative – Sloboda, demokratija, pravda Oliver Ivanović „Nepotrebna je bilo kakva podela u srpskom korpusu“. O sudbini srpskih lektora u svetu „Na značajnim slavističkim katedrama bez srpskog jezika“. List piše o Kosovu i „huškačima u odorama mirovnjaka“ pod naslovom „Padaju maske“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar