Naslovna strana za ponedeljak, 26. decembar 2016. godine

Dnevni listovi na naslovnim stranama današnjih izdanja najviše pišu o padu ruskog aviona u kojem je poginulo više od 90 ljudi, o pripremi opozicije za izbore u Srbiji, o pregovorima Srbije i EU, o odnosima Srbije s Hrvatskom.

ALO – „Poginuo ceo hor Crvene armije“, o pogibiji članova ruskog hora „Aleksandrov“ pri padu ruskog aviona. U tekstu „(Saša) Janković za predsednika, (Vuk) Jeremić za premijera“, list navodi da je opozicija napravila tajni dogovor za predstojeće predseničke i moguće parlamentarne izbore u Srbiji.

BLIC – „Plačem, moj orkestar je otišao u smrt“, kaže za Blic režiser Emir Kusturica povodom pada ruskog aviona u kojem su poginuli članovi ruskog vojnog hora „Aleksandrov“.

VEČERNJE NOVOSTI  –  „Tragični let velikog hora ‘Aleksandrov'“, srušio se avion sa članovima ruskog vojnog orkestra. „Laž je da sam platio Trampov poziv u SAD“, kaže za Novosti predsednik Republike Srpske Milorad Dodik. Pod naslovom „U januaru Srbija otvara još tri poglavlja?“ list piše da će Srbija početkom 2017. godine „ubrzati“ put ka EU.

DANAS  –  „Protesti nisu dovoljni, širimo našu borbu“, kaže predstavnik Inicijative „Ne da(vi)mo Beograd“ Radomir Lazović. „Bogovič: EU zabrinuta zbog jačanja vojne saradnje sa Rusijom“, Srbija nastavila balansiranje izmedju istoka i zapada u 2016. godini.

INFORMER  –  „U padu ruskog aviona kod Sočija 92 mrtva“ piše list. „Srpski migovi smrt za Hrvate“ koji su, piše list, „u panici“ zbog aviona koje Srbija dobija iz Rusije.

KURIR  –  „Izgubili smo drage prijatelje“, o pogibiji članova ruskog hora „Aleksandrov“. „Otrov u kafi s ukusom fekalija“, o posledicama „sivog“ tržišta na zdravlje gradjana Srbije i švercu kafe.

POLITIKA  –  „Hor ‘Aleksandrov’ utihnuo u Crnom moru“, o padu ruskog aviona. „U EU nismo zbog ribara i farmera, u NATO smo zbog zaštite od suseda“, kaže ambasador Norveške u Srbiji Arne Bjernstad.

SRPSKI TELEGRAF  –  Pod naslovom „Ovo su Legijina pisma nakon kojih je ubijen Djindjić“ list piše da je komandant JSO Milorad Ulemek pred ubistvo premijera Srbije Zorana Djindjića pisao političarima u Srbiji i ambasadoru SAD. „Čuveni hor opevao pad aviona u pesmi“, o padu ruskog aviona.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar