Naslovna strana za sredu, 13. mart 2019. godine

Dnevne novine na naslovnim stranama izdanja od srede 13. marta pišu o potezima Prištine, najavljuju vojno-policijsku paradu u Nišu znak sećanja na NATO napad, izveštavaju o jučerašnjem obeležavanju godišnjice ubistva premijera Zorana Djindjića a pišu i o poseti Trampove ćerke Tifani Beogradu.

ALO  –  „Špijuni jure po Beogradu Trampovu ćerku“ o boravku Tifani Tramp, ćerke američkog predsednika Donalda Trampa u Beogradu. „Šta hoćete? Da ratujemo?“ list piše o izjavi predsednika Aleksandra Vučića o pregovorima sa Prištinom i situaciji na Kosovu. 

BLIC  –  „Albanci planiraju da zauzmu Trepču“, list piše da se sprema upad na sever Kosova. List izveštava i o obeležavanju godišnjice ubistva prvog demokratskog premijera „Da negujemo njega i baštinimo Djindjićevu politiku“.

VEČERNJE NOVOSTI  – „Niko mi nije tražio da ubijem Mila“ list piše da je svedok saradnik Saša Sindjelić promenio svedočenje u odnosu na ono što je rekao na sudjenu optuženima za pokušaj državnog udara i atentata na dan izbora u Crnoj Gori. List najavljuje paradu u Nišu u znak sećanja na agresiju: „Supervojnici pod zastavama iz ratne 1999.“

DANAS  – „Mi nazad ne možemo, moramo samo napred“, o sećanju na premijera Zorana Djindjića. „Zoran Babić i dalje direktor Koridora Srbije“, list piše da od ostavke ni traga mesec i po dana posle saobraćajne nesreće koju je izazvao auto u kojem je bio Babić.

INFORMER  –  „Angela ukida takse?“ o tome da su savetnici Angele Merkel Jan Heker i Matijas Litenberg preneli poruku Prištini da ukine takse. „Prošle godine izumrlo 38.138 Srba“ o problemu negativnog prirodnog priraštaja u Srbiji. 

KURIR  –  „Vučić se bori za Kosovo, a Jeremić samo za vlast“ o izjavi bivšeg potpredsednika vlade Zorana Djindjića Žarka Koraća. „Vojna parada na godišnjicu agresije“ o tome da će centralno obeležavanja 20 godina od NATO bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije biti organizovano u Nišu 24. marta. 

POLITIKA  – „Koliko su bezbedni svedoci zločina OVK“, tekst povodom toga što je jedan od sudija novog haškog suda za zločine OVK bio na večeri sa advokatom dvojice osumnjičenih pred tim sudom. O akciji Prištine: „ŠIK zatvorio ‘zelenu liniju’, Srbi najavljuju blokade.

SRPSKI TELEGRAF  –  „Zvezdan: Kako sam ubio Djindjića“ o priznanju izvršioca atentata na premijera Zorana Djindjića Zvezdana Jovanovića policiji kako je počinio taj atentat. „Vučić: Svi bi da ratuju a na vojne pozive niko da se javi“ o izjavi predsednika Srbije o situaciji na Kosovu i pregovorima. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar