Naslovna strana za subotu, 21. jul 2018. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama od subote pišu o odnosima Beograda i Prištine, srpskom teniseru Novaku Djokoviću, završetku filmskog festivala na Paliću, kao i o brojnim drugim temama.
POLITIKA – „Rešenje je uvek bilo u meni“, o otvorenom pismu srpskog tenisera Novaka Djokovića. „Zlatni toranj za film ‘Devojka'“, o završetku filmskog festivala na Paliću. „Vučić: Nadamo se da neće doći do rata već do rešenja“, o rešavanju kosovskog pitanja.
ALO – „Haradinaj i Tači poreklom su Srbi“, list piše kako 60 odsto Albanaca na Kosovu ima srpske gene. List najavljuje kolumne novinara Dejana Andjusa svake subote pod naslovom „Istina o Vučiću, Djilasu, Toletu, Terzi, Kokezi“.

BLIC – Pod naslovom „Svi Marjanovići idu pred sudiju?“ list piše da ako Viši sud prihvati optužnicu podignutu protiv Zorana Marjanovića, osumnjičenog za ubistvo supruge Jelene Marjanović, na jesen se može očekivati sudjenje u slučaju ubijene pevačice. O pismu srpskog tenisera Novaka Djokovića navijačima i fanovima „Sanjao sam da podignem pehar pred detetom“. 

VEČERNJE NOVOSTI – „Podela Kosova ‘probni balon’ Vašingtona“, o izjavi ambasadora SAD Grega Delavija u Prištini kojom je izazvao haos pa se od nje nakon osam sati ogradio. U tekstu „Iz škola otpuštaju domare i tetkice, primaju psihologe“ list piše da će nenastavno osoblje biti tehnološki višak a da će posao u školama dobiti više stručnih saradnika.

DANAS – „Čekamo Ruse i radujemo se trećem svetskom ratu“, za list kaže istoričarka Dubravka Stojanović. U tekstu „Vučićevo regionalno tržište potpuno nerealno“ list navodi da stalno trvenje medju članicama CEFTA ukazuje da Balkan nije spreman za jače ekonomsko povezivanje.

INFORMER – Pod naslovom „Tramp zatražio podelu Kosova“ list piše o izjavi ambasadora SAD-a na Kosovu Grega Delavija. „Ni rak me ne može ućutkati“, list piše o operaciji lidera SRS-a Vojislava Šešelja.

KURIR – List piše o nestalom srednjovekovnom novcu u tekstu „Gde je orden kneza Lazara od 500.000 evra“. „Srbija od Rusije traži istinu o zabetoniranim radnicima“, o gradjevinskim radnicima iz Srbije koji su nestali na radu u Rusiji.

SRPSKI TELEGRAF – List piše da je pre 19 godina odlazak fudbalera Predraga Mijatovića iz Madrida imao političku pozadinu, jer je Mijatović osudjivao NATO napade na Jugoslvaiju:   „Havijer Solana oterao Mijata iz Reala“. „Spisak Hrvata koji kriju da su Srbi“, istoričar Božidar Kljajević priča za list o tome koje hrvatske poznate ličnosti imaju srpsko poreklo.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar